Idi na sadržaj
Zdrava crijevna flora - 6 razloga za konzumaciju probiotika
CaliVita
Published by Calivita Partner u Probavno zdravlje · 10 Jul 2023
Tags: crijevnafloraprobioticibakterije

Zdrava crijevna flora - 6 razloga za konzumaciju probiotika


Korisne bakterije u crijevima već su dobro poznate i voljene. Održavaju ravnotežu crijevne flore i podržavaju optimalno funkcioniranje crijevnog sistema. Ako želite da održite ovo idealno stanje, morate u svoj životni stil ugraditi 2 stvari: redovnu konzumaciju prebiotičke hrane (banane, zobene pahuljice, luk...) i probiotika!

6 razloga za konzumiranje probiotika


Probiotici su korisne bakterije koje povoljno utječu na ravnotežu i optimalno funkcioniranje crijevne mikroflore. Ovo stanje treba održavati kada crijevna i crijevna mikroflora pravilno funkcionišu. Na šta još pozitivno utiču probiotici?

Kako zdrava crijevna flora pomaže?


Doprinosi optimalnom funkcionisanju imunog sistema. Može pomoći u borbi protiv patogenih bakterija, pomaže, između ostalog, u prevenciji kataralnih infekcija gornjih dišnih puteva.

Upala u tijelu može se smanjiti zahvaljujući probioticima, koji također mogu spriječiti mnoge kronične bolesti povezane s upalom, kao što je IBS (sindrom iritabilnog crijeva), kao i kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

Može vam dati dodatnu energiju. Ako je vaša crijevna flora zdrava, vaša probava može raditi efikasnije i brže, što vam omogućava da efikasno apsorbujete sve važne vitamine i minerale iz hrane, tako da možete ostati zdravi i puni energije u svakom trenutku.
Možete poboljšati svoju toleranciju na vrućinu, nivo kondicije na vrućini. To je zato što zdrava crijevna flora može optimalno podržati probavu i tako doprinijeti boljem funkcionisanju rashladnog sistema tijela.

Možete poboljšati svoje blagostanje. Korisne bakterije mogu pomoći u snižavanju kolesterola, održavanju krvnog tlaka i šećera u krvi na optimalnim razinama te stabilizaciji težine i sastava tijela.

Probiotici igraju važnu ulogu u ublažavanju simptoma intolerancije na laktozu (mliječni šećer). Osim što iz ishrane eliminišu hranu koja sadrži laktozu, probiotici ublažavaju i simptome intolerancije na laktozu.

Koji probiotik odabrati


Preporučuje se paziti na održavanje zdrave crijevne mikroflore i obogaćivanje prehrane probiotičkim proizvodima (npr. kefir, kiseli kupus i sl.) i dodacima prehrani koji sadrže probiotike. Odličan izbor je, na primjer, AC Zymes, koji sadrži bakterije Lactobacillus acidophilus, do 2 milijarde bakterija u jednoj kapsuli. Ova veoma otporna i korisna vrsta bakterije koja podržava zdrav crevni sistem i učestvuje u procesima vezanim za aktivnost imunog sistema.

Zahvaljujući ovom proizvodu, štitite zdravu crevnu mikrofloru i efikasno podržavate pravilno funkcionisanje probavnog sistema.

Calivita AC Zymes Calivita ProbioBalance

ProbioBalance tablete za žvakanje mogu biti odlična pomoć u održavanju zdravog crijeva. Svaka tableta sadrži 4 milijarde probiotičkih ćelija iz 3 različita soja. Osim toga, zahvaljujući ugodnom okusu trešnje, lako se konzumira bilo gdje i bilo kada. Čak ni djeca neće reći ne ovom ukusnom probiotiku!


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Jovana Jovanović
08 Avg 2023
Sav verni korisnik CaliVita proizvoda jer oni dosledno ostvaruju svoja obećanja. Kao da imam partnera za blagostanje na koga uvek mogu da se oslonim.
Nazad na sadržaj