Liver Aid - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Liver Aid

Liver Aid
100 kapsula

Upotreba:
3-6 kapsula dnevno

Sastav:

Zaštita jetre

Jetra je jedan od najaktivnijih organa u ljudskom telu: razlaže štetne materije koje dospevaju u organizam i obezbeđuje detoksikaciju, zbog čega je zaštita jetre od posebne važnosti. Čičak je najpopularnija biljka za zaštitu jetre, čiji ekstrakt može efikasno da potpomogne samo-detoksikaciju jetre i njenu regeneraciju. Aminokiseline koje sadrže sumpor, kao što su metionin i cistein, takođe poboljšavaju sposobnost jetre da samu sebe izleči. Hrom može da olakša opterećenje jetre poboljšanjem metabolizma ugljenih hidrata.

Kome preporučujemo?
  • Osobama koje uzimaju lekove koji oštećuju jetru
  • Kao suplement u tretmanu za oštećenje jetre izazvano alkoholom
  • Kao suplement u tretmanu oštećenja jetre izazvanog virusom
  • Osobama koje su na radnom mestu izložene supstancama koje mogu da izazovu ekstremni napor jetre u obavljanju funkcije detoksikacije

Da li ste znali?
Da li ste znali da seme čička sadrži 70-80% silimarina, aktivnog sastojka koji je jedan od najčešćih komponenti mnogih lekova za jetru?
Sažetak:
Jetra je organ od najveće važnosti da se može posmatrati kao "industrijski radnik velikih razmjera" uvijek funkcionira u punom kapacitetu. On ima dvostruku ulogu u sintenišu važne tvari za tijelo i što se razbije štetnih materija, a time detoksikacije tijela. Actives u Liver Aid podržavaju zdrav funkcioniranje jetre na prirodan način.

Jetra je jedan od najsloženijih i važne organe u tijelu. Ona igra ulogu u sintezi, preradu i / ili regulaciju raznih jedinjenja koja su od vitalnog značaja za pravilno funkcioniranje metabolizma, kao što su glikogena, lipoproteini, žuči, vitamini, aminokiseline, krvne plazme, trombocita, i hemoglobina. Glavna funkcija jetre je da pomogne tijelu u obradi, i uklanjanje otpada i toksina. Metabolizam proteina proizvodi amonijak, koji je otrovan za tijelo. Jetra pretvara amonijaka urea, koji se zatim izlučuju iz tijela u mokraći. Jetra također je uglavnom odgovoran za razbijanje i uklanjanje drugih otrovnih tvari iz krvi, kao što su alkohol i droge.

Vjerojatno zbog kritične prirode funkcija koje obavlja, jetra je u stanju da se regeneriše ćelije. Nutritivni podršku za takve regeneraciju mogu doći iz sumpora koji sadrže amino kiseline, kao što su metionin i cistein, kao i druge aminokiseline, kao što su arginin i ornitin. Manje od optimalne funkcije jetre može izazvati masti da se akumulira u jetri i to se ne smatra zdravim. Studije su predložili da supstance kao što su krom, carntitine i kolin mogu igrati ulogu u poboljšane masti i ugljikohidrata metabolizma u jetri. A flavanoid kompleksu silimarin, izveden iz Gospina Thistle, je efikasan antioksidans i da je studirao za korisne efekte na funkciju jetre.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse pre poduzimanja dodatak.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content