Arginine Plus - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Arginine Plus

Arginine Plus
100 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno

Sastav:
500mg L-arginin
600mcg Mangan
50mcg Kobalt
50mg Alfa-ketoglutarna kiselina
Za bolje performanse

Arginin je aminokiselina koja igra ulogu u funkcionisanju, razvoju i regeneraciji mišića. Povrh toga, doprinosi i održavanju zdrave cirkulacije krvi, što je od pomoći i u zdravom funkcionisanju vaskularnog sistema. Stimuliše hormone rasta i insulin, a istovremeno je i prekurzorna supstanca azota monoksida (NO), koji ima vazodilatacioni efekat.

Kome preporučujemo?
- Sportistima i bodibilderima zbog toga što može da podstakne cirkulaciju kiseonika i nutrijenata, rast i regeneraciju mišićne mase
- Osobama koje se bave teškim fizičkim radom
- Potpomaže sintezu proteina i sekreciju hormona rasta i insulina
- Usled vazodilatacionog efekta, doprinosi zaštiti kardiovaskularnog sistema
- U cilju podrške procesu detoksifikacije
- Može da poboljša seksualne performanse

Da li ste znali?
One tablet of Arginine Plus provides as much l-arginine as 4.5 kg of walnuts!

Da li ste znali da proizvodnja arginina u telu može da opadne pod određenim okolnostima (pod stresom, usled iscrpljujućeg fizičkog rada)?
Sažetak:
Iako naš organizam je u stanju sintetizirati arginin, postoje određene situacije u životu kada je njegova proizvodnja smanjuje. Jedna stvar koja može izazvati takav redukcije i često je iskusni i poznati mnogi od nas stres. Upotreba arginina je značajno porastao, jer ima nekoliko poznatih korisnih efekata. To utječe na opće fiziološke dilatacije krvnih sudova koje je omiljeni dodatak za sportiste čini.

The aminokiselina L-Arginin je prisutna u većini proteina izvora kao što su meso, mliječni proizvodi i integralne žitarice. Kao što je dobro, naša tijela mogu sintetizirati male količine ga. Arginin obavlja nekoliko važnih funkcija za metabolizam. Naša tijela koristiti arginina za proizvodnju azotnog oksida. Azot-monoksid ima efekat dilating krvnih sudova i poboljšanje protoka krvi, što rezultira poboljšanom nutrijenata i isporuke kiseonika do ćelija, i poboljšane uklanjanje otpada. Kao što je dobro, arginin je prekursor kreatin, koji igra važnu ulogu u mišićne energije i izlazne snage. Pomoć za podršku poboljšanu cirkulaciju, u kombinaciji sa ulogom arginina u sintezi proteina, podjela ćelija, i mišićne energije, je razlog arginin suplementacije je popularan među sportistima performanse.

Arginin pomaže da podrži detoksikacije pomažući da se ukloni amonijaka iz organizma. Kao što je dobro, arginin igra važnu ulogu u imunološki sustav organizma jer reguliše aktivnost timusa koji obrađuje belih krvnih zrnaca poznat kao T-limfocita. Arginin također igra važnu ulogu u proizvodnji hormona rasta i inzulina. Naše tijelo prirodno proizvodnju arginina mogu ometati faktora kao što su fizičke ili mentalni stres, loša ishrana, ili bolesti.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse, pre poduzimanja dodatak.
  • Arginin suplementacija se ne preporučuje za dijabetičare, jer to može utjecati na lučenje inzulina.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content