Mega qProtect - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Mega qProtect

Mega qProtect
90 tableta

Upotreba:
2-4 tablete dnevno, nakon obroka

Sastav:
5mg Beta-karoten
750mcg Retinol
2.5mg Likopin kompleks
50mg Vitamin C
50mg Askorbil palmitat
50I.J. Tokoferol kompleks
25mcg Selen
4mg Cink
1mg Mangan
5mg Ubikinon (CoQ10)
50mg L-cistein
5mg L-glutation
50mcg Alfa-liponska kiselina
10mg Ekstrakt Ginkgo bilobe
7.5mg Ekstrakt zelenog čaja
2.5mg Ekstrakt borovnice
Antioksidant u mega dozi

U poodmaklim godinama ili u periodima velikog napora često doživljavamo slabljenje koncentracije, zamućen vid ili promene u cirkulaciji. Mega qProtect je antioksidantni preparat u mega dozi, koji sadrži vitamine, elemente u tragovima, aminokiseline i biljne ekstrakte, koji obezbeđuju efikasniju i precizniju zaštitu naših ćelija.
Ginkgo, zeleni čaj i koenzim Q10 energizuju i stimulišu normalne funkcije mozga i srca. Pored ostalih sastojaka, borovnica i beta-karotin štite zdravlje očiju, dok aminokiseline značajno usporavaju proces starenja ćelija.

Kome preporučujemo?
  • U slučaju intenzivnijeg mentalnog napora, tokom ispitnih rokova ili za osobe koje su na radnom mestu izložene stresu, u cilju poboljšanja koncentracije
  • Starijim osobama u cilju održavanja normalne funkcije mozga i pamćenja
  • Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama
  • Osobama čije su oči izložene većem naporu
  • Osobama koje često imaju hladne udove
  • Osobama koje pate od tinitusa
  • Aktivnim i pasivnim pušačima
  • Osobama koje redovno konzumiraju alkohol
  • Osobama koje žele efikasniju antioksidantnu zaštitu i jačanje imunog sistema

Da li ste znali?
Da li ste znali da neke od okolnosti koje se danas smatraju normalnim, kao što su stres ili neadekvatna ishrana, hronične bolesti i uzimanje nekih lekova povećavaju potrebu tela za antioksidantima?
Sažetak:
Mega qProtect je visoke kvalitete formula posebno razvijena za povećanje antioksidans zaštitu. Glavni sastojci formule su različiti biljnih ekstrakata (Ginkgo biloba, zeleni čaj, i borovnica) koji su poznati po svojoj antioksidativna svojstva i mnogih drugih vitamina i elemenata u tragovima, da podrže naše zdravlje. Također sadrži vitamine i elemente u tragovima, što dodatno unaprijediti svoje antioksidativno dejstvo, i podržati naše zdravlje. Mega qProtect je jedinstven, visoko kvalitetne formula razvijena posebno za jačanje antioksidans zaštitu, čija je pažljivo odabranih sastojaka učinkovito podržavaju zdravo funkcionisanje našeg organizma.

Mnogi naučnici smatraju da je glavni uzrok starenja, ili barem jedan od faktora, je štete na ćelije našeg tijela visoko nestabilna i reaktivne atoma poznat kao slobodnih radikala. Normalno, elektroni oko jezgra atoma su u paru. Oksidativni procesi u našem tijelu, kao što je pretvaranje hrane u energiju, izaziva neke od ovih atoma izgubiti elektrona, pretvarajući ih u slobodne radikale ... to je, atom sa upaired elektrona u vanjski prsten. Kao elektrona imaju jaku predrasude da postoji u parovima, nego pojedinačno, je slobodnih radikala će ukrasti elektrona je potrebno iz drugog normalnog atoma, pretvarajući normalan atom u slobodnih radikala, kao i početak lančane reakcije slobodnih radikala.

U lipida koji čine ćelijske membrane i DNA unutar mitohondrija ćelija izgleda da budu podložni doprinosi ovu lančanu reakciju, koja vremenom može izazvati oštećenja u funkciji ćeliji. Ako dovoljno štete je uzrok, ćelije mogu umrijeti.

Antioksidansi
Antioksidansi su supstance koje su u stanju da uspori ili prekine lančanu reakciju stvaranja slobodnih radikala, po svojoj sposobnosti da doniraju jedan elektron na slobodnih radikala ne postanu nestabilni sami. Ova grupa supstanci uključuju Vitamin A (retinol, Beta karoten), vitamin C, vitamin E (tokoferol), Likopen i Ubiquinone (CoQ10). Kao što je dobro, flavonoide i polifenoli, bogata biljnim vrstama, kao što su Ginko biloba, zeleni čaj, i borovnice, su izloženi jake anti-oksidativnih svojstava.

Ostale tvari koje su pokazale ant antioksidativna svojstva, ili pomoći podržati antioksidativni proces uključuje L-cistein, L-gluthionine, alfa lipoična kiselina, i elemenata u tragovima selen, cink i mangan.

Biljnih ekstrakata
Gingko biloba je posebna biljka. Ima snažan antioksidans učinak, flavonoidi svoju podršku normalno funkcioniranje krvotoka i odgovarajući protok krvi, pružajući kisika i hranjivih tvari snabdijevanje ćelija, pomažući očuvanju fizičko-mentalna budnost. Zeleni čaj sadrži značajne količine kofeina, što povećava brzinu metaboličkih procesa, i pomaže u održavanju budnosti. To je bogata polifenolima antioksidansa.

PAŽNJA!
Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse, pre poduzimanja dodatak.
Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
Čuvati izvan dohvata male djece.
Pomoću ovog proizvoda se ne preporučuje tijekom trudnoće, starački, za one koji uzimaju antikoagulanse, ili za one s predstojeće operaciju ili medicinski postupak.
Dijabetičari bi trebalo da se konsultuje sa kvalifikovanom doktora prije uporabe ovog proizvoda.
Back to content