Paraprotex - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Paraprotex

Paraprotex
100 tableta

Upotreba:
1-2 tablete dnevno pre doručka i večere

Sastav:
150mg Rangunska puzavica
100mg Mirišljava pepeljuga
50mg Ekstrakt žutike (šimširike)
50mg Izmirna smola (mirha)
50mg Ulje karanfilića
50mg Pau d`Arco prah
37.5mg Prah crnog oraha
37.5mg Ulje kraljevskog oraha
25mg Ekstrakt semenki grejpfruta
12.5mg Beli luk u prahu

Antiparazitska i antifungalna formula

ParaProtex
je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljke rangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).

Kome preporučujemo?

  • Osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica ili crevnih infekcija
  • Osobama koje žele da ojačaju svoj imuni sistem očuvanjem zdrave crevne flore
  • Osobama koje se bore sa digestivnim tegobama u cilju omogućavanja normalne funkcije creva
  • Osobama koje sprovode detoksikacionu dijetu
  • Osobama koje su na anti-kandida dijeti, u cilju suplementacije

Da li ste znali?
Da li ste znali da tahebo nema inhibitorni efekat na dobroćudne bakterije, dok istovremeno inhibira deobu potencijalno štetnih bakterija koje se nalaze u crevima (E.coli, Clostridium perfinger)?*

Sažetak:
Paraziti - crvi, bakterije, gljivice, virusi - su kontinuirano je prisutan u našem okruženju. Neki od njih su korisne (npr bakterije), dok drugi mogu biti štetni za naš organizam. Oni mogu ići nezapaženo dugo vremena i vremena uočavamo ništa, već postoji problem. ParaProteX može ponuditi efikasna pomoć protiv parazita koji uzrokuju niz neugodnosti.

Postoji nekoliko aromatično bilje, ulja i voća u prirodi koje su pokazale imuni sistem jačanje svojstva. Takve supstance mogu biti od pomoći u zaštiti organizma od neželjenih parazita.

Rangoon Creeper je cvjetanje biljaka autohtone u Indiju. Njegova plodova i sjemena već dugo koristi u tradicionalnoj medicini istočnoj za svoje antiseptik i antihelmintic (antiparasite) svojstva.

Pelinovo sjeme je godišnja cvatnje biljka porijeklom iz Srednje i Južne Amerike, da su Asteci i Maje koriste za protjeraju crijevnih crva (otuda ime). Pelinovo sjeme je također pokazalo da ima antifungalna i anti-upalne svojstva.

Aktivni agent u žutikovina je alkaloid berberine, koji je pokazao neke antibiotike svojstva i mogu pomoći da inhibira rast štetnih bakterija.

Myrrh je smola od bliskoistočne grma Commifora myrrha. To se koristi od davnina kao tonik za poboljšanje cirkulacije, a smatra se da povoljno utječe na jetru i slezinu. U modernoj farmakologije, miro se najčešće koristi u mouthwashes i pastu za zube za svoje antiseptik svojstva.

Ulje iz aromatičnih začina Cloves sadrži eugenol, supstancu koja je pokazala antihelmintic, antiseptik i painkilling svojstva. Postoje indicije da klinčića također pomoći podržati crijevnih funkcioniranje i pravilno eliminaciju.

Kore Južne Amerike drveta Pau D'Arco sadrži preko 20 aktivnih spojeva, a neki testovi ukazuju na to da su neki od ovih jedinjenja mogu imati antibiotika, i antigljivična efekte.

Vrlo bogata vitaminima i mineralnim, češnjak je također pokazala jaka antimikrobna svojstva. U narodna medicina, ona se primjenjuje stoljećima protiv parazita možda žive u crijevima.

Semena Grejpfrut
To je izuzetno snažan antiseptik agent; Međutim, to ne oštećuje okoliš. I nevjerojatno, to je blaga u prijateljskim bakterija.

ParaproteX, zbog svojih sastojaka, ima stimulativni učinak na probavu, kao i, i može biti odličan dodatak za detoksikaciju režima.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse pre poduzimanja dodatak.
  • Ovaj proizvod namijenjen samo za odrasle, a ne treba uzeti za vrijeme trudnoće ili njegu. Bilje nisu zamjena za pravilno liječenje.
  • U slučaju zdravstvenih problema koji se odnose na parazite, posjetite svog lekara odmah! Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti. Čuvati izvan dohvata male djece.

Izvori
* The chemical composition and biological activity of clove essential oil, Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): a short review - Chaieb K. et al, Phytother Res. 2007 Jun; 21(6):501-6. Selective growth-inhibiting effects of compounds identified in Tabebuia impetiginosa inner bark on human intestinal bacteria - Park BS et al, J Agric Food Chem. 2005 Feb 23;53(4):1152-7.
Back to content