Shark Aid - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Shark Aid

Shark Aid
90 tableta

Upotreba:
2 tablete pre obroka, 3 puta dnevno

Sastav:
750mg Samlevena sušena ajkulina hrskavica
Ajkulina hrskavica

Shark Aid je dijetetski suplement koji sadrži hrskavicu ajkule, koja efikasno potpomaže zdravo funkcionisanje zglobova. Ajkulina hrskavica je bogata supstancama koje imaju te osobine i koje se takođe nalaze među komponentama ljudske hrskavice, kao što su hondroitin sulfat, poznat između ostalog i po svom antiinflamatornom efektu.

Kome preporučujemo?
  • Sportistima i onima koji se bave napornim fizičkim radom, u cilju otklanjanja štetnih efekata ekstremnog napora na njihovu hrskavicu
  • Starijim ljudima u cilju potpomaganja zdravog funkcionisanja hrskavice i odgovarajuće hondrifikacije
  • U svrhu suplementacije tretmana reumatoidnog artritisa

Da li ste znali?
Da li ste znali da ajkule u svom telu nemaju kosti, već samo hrskavicu?
Sažetak:
Sharks su žive na Zemlji za više od 400 miliona godina u nepromijenjenom obliku. Ti takozvani hrskavičave riba obradi odličnog zdravlja, i svaki dio njihovog tijela služi njihov opstanak. Primjenjuje kao dodatak prehrani, hrskavica ajkule podržava zdravo funkcionisanje zglobova.

Sharks pojavio se prije više od 400 miliona godina, a smatra se da je prvi životinje razviti složene multi-fazi imunog sistema. Iako mehaniku ajkula imunog sistema nije u potpunosti razumio ili studirao, ajkule ne pojavljuju se kao izuzetno otporan na bolesti i infekcije. Jedan od razloga može biti da, dok ljudi imaju antitijela koja su "spava" i mora biti aktivirana da odgovori na patogena, ajkule izgleda da imaju antitijela koja su genetski kodirane biti spremni stalno. Tako je ajkula može imati mnogo brže i efikasnije imunološki odgovor od ljudi. Kao što je dobro, ajkule imaju dva, jedinstvena limfni organi (u epigonal i Lejdigovih žlijezde) koje se nalaze u nema drugih vrsta životinja. Imati dva dodatna žlijezde uključeni u leukocita (npr: bijela ćelija krvi) formiranje može pružiti superiorne podršku imunološkog sistema, ali to može biti kompenzacija za činjenicu da ajkule nemaju kosti, tipična lokaciju za proizvodnju leukocita kod ljudi.

Shark kosturi su izrađeni u potpunosti od hrskavice, i to može biti jedan faktor, kao što neke studije su predložili da ajkula hrskavice teži da inhibiraju formiranje i rast novih krvnih sudova. Takve akcije mogu ugroziti neke patogene zbivanja u tijelu, kao takav razvoj događaja može zahtijevati povećanje kisika i krvi snabdijevanje rasti i proširiti svoj utjecaj na metabolizam.

Druga istraživanja je fokusirana na shark hrskavice kao nutritivne pomoći za zglobove. To vam može pomoći pružiti hranjive tvari koje se koriste u pravilnom chondrification (izgradnju novih tkiva hrskavice), a neke studije pokazuju da ajkule hrskavice ima anti-upalne svojstva.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse pre poduzimanja dodatak.
  • Ovaj proizvod se ne preporučuje za one sa čeka operaciju ili operacije, bilo prije ili poslije postupka.
  • Ne uzimajte ovaj proizvod tijekom trudnoće ili njegu.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content