Nopalin - Prodavnice CaliVita International

Go to content
Nopalin
200 tableta

Upotreba:
3x 2 tablete dnevno uz obrok

Sastav:
300mg Dehidratizovani nopal
Tableta sa vlaknima i Nopal kaktusom

Nopalin proizveden od ploda Nopal kaktusa potpomaže detoksikaciju i ima blagotvoran efekat na funkcionisanje creva kao bogat izvor vlakana, minerala i vitamina (B1, B2, niacin). Plod kaktusa može da spreči apsorpciju masti, a takođe intenzivira i procese razlaganja i sekrecije. Njegovi diuretički efekti pomažu funkciju bešike i bubrega.

Kome preporučujemo?
  • Osobama na dijeti za mršavljenje, zbog osećaja sitosti koji nastaje upotrebom ovih tableta
  • U cilju ublažavanja zatvora
  • U cilju redukcije nivoa holesterola i triglicerida
  • Osobama koje boluju od dijabetesa, u cilju povećanja unosa vlakana
  • Osobama koje pate od tegoba u vezi sa celulitom

Da li ste znali?
Da li ste znali da neuspeh dijeta za mršavljenje često nastaje usled psihičkog i fizičkog osećanja gladi? Vlakna iz ploda ovog kaktusa koja čine bazu nopalina nabubre tokom varenja i stvaraju osećaj sitosti.
Sažetak:
Priprema koji sadrži sušene Nopal Cactus stabla. Nopal je biljka koja pripada porodici kaktusa Opuntia i vrlo je bogata vitaminima i mineralima. Zbog svog sadržaja vlakana, također podržava zdravo funkcionisanje našeg organizma. Pomaže u održavanju pravilne tjelesne težine, kontroliše količinu lučenja želučane kiseline i snižava kolesterol i trigliceride u krvi. To može biti idealan dodatak za detoksikaciju režima i smanjenje tjelesne mase dijeta, kao i.

Meksički kaktus
Nopal (Opuntia streptacantha), poznat i kao bodljikave kruške kaktus, je pustinja kaktusa porijeklom iz Meksika, na jugozapadu SAD-a, a može se naći na Kanarskim otocima. Ona ima izuzetnu nutritivnu kvalitete jer sadrži nekoliko važnih vitamina i minerala, kao i vlakana.
kaktus

Nopal je bogat vitaminima B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 i (niacin), kao i vitamina C. Sadrži bioflavonoide i korisne minerale kao što su kalij i kalcij. To je dobar izvor proteina svarljiviji, koji sadrži 17 vrsta aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih aminokiseline.

Osim pružanja svih ovih hranljivih materija, Nopal kaktusa može pomoći pružiti nutritivnu podršku za dijetama za kontrolu tjelesne težine, kao i za detoksikaciju režima. To je zato što kvaliteta vlakana naći u Nopal je prirodno hidrofilne. Nopalin je jednako odličan probavu pomaže, glad suzbijanju formula, promoviranje normalizaciju tjelesne težine i mogu efikasno dopuni mršavljenja dijeta. Tendencija da upija vodu uzrokuje vlakana da nabubri, što zauzvrat može pomoći podršku osjećaje saiety, i smanjenje unosa kalorija kao rezultat. U mjeri u kojoj otpada i toksina može biti suspendiranom u vodi, vlakana može pomoći apsorbirati i vezuju ove supstance i podrška eliminacije iz organizma. U Meksiku se također koristi kao hrana. To je jednako uživala kao salata, juhe u ili kao ukras.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse, pre poduzimanja dodatak.
  • Uvijek piti puno tekućine kada se uzme ovaj proizvod jer pomaže otok svojih vlakana i razvoj sitosti
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece
Back to content