C 500 - Prodavnice CaliVita International

Go to content
C 500
100 tableta

Upotreba:
1 tableta dnevno ili po preporuci lekara.

Sastav:
500 mg Vitamin C
Velika doza vitamina C
Svojom velikom dozom, naš vitamin C500 preparat baziran na tehnologiji odloženog oslobađanja, nudi izuzetnu vitaminsku suplementaciju namenjenu jačanju imunog sistema tokom kritičnih perioda.

Pored toga, doprinosi normalnom procesu formiranja kolagena i na taj način potpomaže održavanje zdravih krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože. Kao antioksidant, potpomaže zaštitu od štetnih efekata slobodnih radikala, može da uspori pojavu vidljivih znakova starenja i igra značajnu ulogu u metaboličkim procesima proizvodnje energije.

KOME PREPORUČUJEMO?
 • Osobama koje su podložne infekcijama
 • Svima u hladnijem periodu godine u cilju obezbeđivanja dodatne podrške imunom sistemu
 • Sportistima i onima koji se bave teškim fizičkim radom u cilju smanjenja umora
 • Osobama pod intenzivnim mentalnim naporom u cilju normalnog funkcionisanja nervnog sistema
 • Starijim osobama i onima koji se oporavljaju od bolesti
 • Aktivnim i pasivnim pušačima
 • Onima koji često konzumiraju alkohol
 • U cilju povećane apsorpcije gvožđa (pogotovo ženama tokom plodnih godina i pacijentima koji pate od anemije usled nedostatka gvožđa).

SIMPTOMI NEDOSTATKA
Simptomi nedostatka vitamina C su i: slabljenje imunog sistema, podložnost infekcijama, sporiji oporavak nakon bolesti, produženo zarastanje rana, krvarenje iz desni, parodontopatija, bol u mišićima.

DA LI STE ZNALI?
Jedna tebleta C 500 sadrži količinu vitamina C koliko sadrži i 1 kg pomorandži ili 10 kg jabuka!

Da li ste znali da većina pušača pati od nedostatka vitamina C? Prema nekim procenama, povrh čitavog niza drugih štetnih efekata, jedna cigareta može da "uzme" čak 25-30 mg vitamina C, da i ne spominjemo činjenicu da pušenje može takođe i da uspori apsorpciju vitamina C.

PAŽNJA!
Pažnja! Vitamin C je osetljiv na svetlost i toplotu i to se mora uzeti u obzir prilikom skladištenja. Ukoliko imate u porodičnoj istoriji bolesti pojavu kamena u bubrezima, posavetujte se sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda!
Snimak lekarskod predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:
C 1000, C 500, C300 Plus, C Plus, Liquid C vitamin, Vital ABO, Super Mega 50, Full Spectrum, Senior Formula, Menopausal Formula, New Life, Infant formula, Lion Kids C vitamin, Lion Kids D vitamin
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
 1. CaliVita već više od 20 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.
 2. Uvek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
 3. Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
 4. Dajemo 100% garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
 5. Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
 6. Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
 7. Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu kvaliteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.

Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Back to content