Idi na sadržaj
Koje su zdravstvene prednosti konzumiranja hlorofila i kako ga dozirati
CaliVita
Published by Calivita Partner u Biljna podrška · 9 Novembar 2023
Tags: tečnihlorofilLiquidChlorophyll

Koje su zdravstvene prednosti konzumiranja hlorofila, kako ga dozirati


Klorofil je zeleni pigment biljaka koji pomaže u apsorpciji svjetlosti koja je potrebna za fotosintezu. Često se naziva "krv" biljaka jer sadrži bitne komponente neophodne za funkcioniranje, rast i reprodukciju biljaka. Sve zelene biljke sadrže određenu količinu klorofila, ali vrlo tamnozelene biljke sadrže najviše.

Pošto ljudi nisu sposobni za fotosintezu, mi ne koristimo hlorofil na isti način kao biljke. Međutim, istraživanja pokazuju da je hlorofil veoma moćan fitonutrijent (organske biljne komponente koje blagotvorno utiču na zdravlje ljudi, ali nisu neophodne za organizam) koji ima izuzetno blagotvorno dejstvo na organizam kada se konzumira sa hranom ili uzima kao dodatak prehrani.

Kako hlorofil djeluje u tijelu?

Hlorofil podržava zdravlje krvi: Od 1911. godine naučnici su znali da je molekularna struktura hlorofila gotovo identična hemoglobinu u ljudskom tijelu (crveni krvni pigment čija je glavna uloga apsorpcija i transport kisika). Klorofil djeluje poput hemoglobina u tijelu, povećavajući nivo kisika i pomažući hranjivim tvarima da dođu do stanica. Klorofil je poznat po svojoj posebnoj sposobnosti da potiče stvaranje krvi i ima učinak čišćenja.

Blagotvorno dejstvo hlorofila

Osim toga, hlorofil uklanja teške metale iz tijela: nije slučajno da su biljke za koje se zna da pomažu tijelu da izbaci višak teških metala, kao što su cilantro i alge, preplavljene hlorofilom. Hlorofil ima sposobnost da izbaci teške metale iz organizma. Ako se pobrinemo da u svoju prehranu uvrstimo više namirnica bogatih hlorofilom, spriječit ćemo nakupljanje teških metala, što je veliki problem u današnjem zagađenom svijetu.

Calivita Liquid Chlorophyll

Calivita Liquid Chlorophyll - dodatak tečnom hlorofilu


Liquid Chlorophyll Calivita je poseban kompleks hlorofila koji se dobija iz listova lucerke. Alfalfa je zelena biljka sa najvećim sadržajem vitamina i mineralnih soli, sadrži gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, sumpor, nikl i sve poznate vitamine.

U tekućem hlorofilu, svaka porcija od 5 ml sadrži 15 mg natrijum-bakar hlorofilina (iz lucerke). Proizvod sadrži i aromu: ulje kovrčave mente (Mentha spicata). Za pripremu jedne porcije tekućeg klorofila, otopite 5 ml proizvoda u čaši vode i dobro promiješajte prije upotrebe. Za postizanje najboljih rezultata, tečni hlorofil Calivita treba uzimati 3 mjeseca. Nakon otvaranja, bocu sa tečnim hlorofilom treba staviti u frižider i iskoristiti u roku od 3 meseca.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj