D-drops - Prodavnice CaliVita International

Go to content
D-drops
100 tableta

Upotreba:
0,033 ml (jedna kap)

Sastav:
400I.J. Vitamin D3
Vitamin D3 u kapima

Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin D3 izdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.

Kome preporučujemo?
  • Osobama koje većinu vremena provode unutra
  • Osobama koje se bore sa viškom kilograma i imaju povišenu potrebu za vitaminom D
  • Svima u cilju očuvanja imunog sistema, pošto vitamin D doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema
  • Onima koji cene zdravlje svojih kostiju i zuba, imajući u vidu da vitamin D doprinosti očuvanju zdravih kostiju i zuba
  • Trudnim ženama, zbog pravilnog razvoja koštanog sistema embriona i zaštite majčinih kostiju, tokom dojenja u cilju očuvanja odgovarajućih nivoa vitamina
  • vegetarijancima
  • osobama koje se bore sa alergijom na sunce

Simptomi nedostatka
Dugotrajni nedostatak vitamina D pojačava rizik od sledećih pojava: slabe kosti, česte frakture, česte infekcije, respiratorne infekcije, sezonska depresija i slabost mišića, rak i autoimune bolesti.

Da li ste znali?
Da li ste znali da prema nalazima nekih istraživanja 41% populacije je pogođeno nedovoljnim unosom vitamina D i to u našoj klimatskoj zoni, čak i tokom sunčanih meseci?*
Sažetak:
Od sada na očuvanje vašeg zdravlja je olakšano. Predstavljamo vam D-kapi, CaliVita najnoviji vitamina D formula. Mi smo stvorili D-kapi, tako da je njegova upotreba može biti jednostavna i lako personalizirane za svakog člana obitelji. Biti tečnost formula s kapaljkom, to je lako dozirati na personalizirane način, bilo za djecu ili starije osobe. Njegov ukus je ugodan, zbog svojih prirodnih sastojaka i citrusa u isto vrijeme to nije previše karakteristika, tako da se može miješati u hranu i pića. U toku ovog proizvodnju tečnih formula mi ne primjenjuju nikakve umjetnih aroma, šećera, sladila ili veštačkih boja za kosu.

Ne samo da je to lako nanosi, naš novi proizvod sadrži D3 holekalciferol, najaktivniji oblik vitamina D, što bolje podiže nivo vitamina D krvi nego D2 (ergokalciferol) obliku. Najbolji prirodni izvor vitamina D3 je ulje jetre bakalara, pa smo također uključena u našoj formuli. Osim toga, koja je servirala je i ekonomski, kao jednu bocu mogu sadržavati onoliko koliko 300 doza. * D-kapi su dobro plaćeni investicija za očuvanje zdravlja. Adekvatna nivo vitamina D mogla smanjiti slučajeva gripe za 90%, tako da, naravno, također možemo uštedjeti novac potrošen na liječenje gripe. **

S obzirom na rezultate u proteklih nekoliko godina, nekoliko medicinskih organizacija, uključujući i Nacionalni institut zdravlja Harvard University, podržavaju ideju povećanja sadašnje službeno preporučene dnevne doze vitamina D za najmanje 30-60%.

Njegova suplementacija je posebno važno u mraku, jesen i zima, u trudnoći, za tijela u razvoju, nakon menopauze, u starosti kao iu slučaju apsorpcije problema i gojaznosti.

Uz pomoć CaliVita također možete učiniti nešto za svoje zdravlje u izuzetno jednostavan i efikasan način sa prirodnim sastojcima. Uzmi ovu priliku.

Upozorenje.
Nemojte prekoračiti dnevne preporučene doze.
Čuvajte dalje od direktnog sunca.
Ne primjenjivati ​​u slučaju hipokalcemija.
U slučaju bubrežnih kamenaca i sarkoidoza, obratite se lekaru.
U slučaju primjene bilo koje druge formula koja sadrži vitamin D, obratite se lekaru.

Izvori
*Source: D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében (Surveying vitamin D supply among the healthy blood donors of Vas County) / Éva Virágh [et al.] In: Orvosi Hetilap. 2012. 153. évf. 41. sz., p. 1629-1637.

** Counting with recommended daily dose (for adults 3 drops – 1200 IU/day)
Ingredients/3 drops (approx.0,1 ml):
Vitamin D3 1200 IU
Back to content