Ac Zymes - Prodavnice CaliVita International

Go to content
Ac Zymes
100 kapsula

Upotreba:
1 obrok (tableta) dnevno, na prazan stomak

Sastav:
2milijarde Aktivni Lactobacillus Acidophilus
Probiotski preparat

AC-Zymes je probiotski preparat sa velikom koncentracijom Lactobacillus acidophilus bakterije. To je veoma korisna i rezistentna bakterija koja blagotvorno utiče na zdravlje sistema za varenje putem zamene probiotskih ćelija koje se svakodnevno gube, a učestvuje i u aktivnostima imunog sistema. Potpomaže u zaštiti normalne bakterijske flore digestivnog trakta i efikasno omogućava njegovo zdravo funkcionisanje. Proizvod Acidophilus pored probiotika sadrži i vlakna semenke tropske bokvice, koja mogu da se fermentiraju u debelom crevu, čime pomažu funkcionisanje korisnih bakterija koje se nalaze u ovom delu sistema za varenje.

Kome preporučujemo?
- Tokom i nakon antibiotskog tretmana, kao i u cilju izbegavanja štetnih efekata drugih terapija koje se dugo uzimaju
- U cilju suplementacije tokom tretmana dubokih gljivičnih infekcija (dermatoloških, ginekoloških problema)
- U slučaju digestivnih problema izazvanih stresom
- Kao komplementarni tretman nervoznog stomaka ili dijareje
- U cilju prevencije štetnih efekata alkohola i pušenja na crevnu floru
- Uz pomoć sadržanih vlakana, Acidophilus se takođe preporučuje u slučaju zatvora

Da li ste znali?
Lactobacillus acidophillus može da bude od pomoći u redukciji simptoma alergije?*
Sažetak:
AC Zymes je proizvod koji sadrži bakterijske mikroflora koja je neophodna za našu dobrobit. Ona pomaže u održavanju odgovarajući nivo dobrog bakterija u našem organizmu. Postoji vrlo jaka veza između funkcioniranje debelog crijeva i naše zdravlje. Zdrava crevne flore igra značajnu ulogu. Crevne flore može biti umanjena zbog nezdravog načina života, konzumiranje alkohola, ekološke štete, određene lijekove, antibiotska terapija itd .. Ovi rezultat u umnožavanju (štetnih) crijevnih bakterija. Kao rezultat probavnog i imunološkog odgovora su slabi, pa čak i više problema sa ukupnim dobrobiti mogu nastati.

Važno je da se u takvim situacijama dodataka koji pružaju bakterije Lactobacillus acidophilus, kao što su, koje su sastavni dio normalnog crijevnih mikroflora.

Visoka kvaliteta proizvoda - AC Zymes pruža samo u jednu kapsulu 2 milijarde onih prijateljskih bakterija. Takav proizvod se zove probiotik i koristi funkcioniranje našeg tijela.

Lactobacillus acidophilus je posebno otporna i korisne bakterije. Može živjeti dokle god 10 ili više dana u probavnom sistemu. Brojne naučne studije su pokazale da Lactobacillus acidophilus usporava širenje nekih štetnih mikroorganizama uglavnom stvaranjem kiselih uvjeta koji su nepovoljni za neke od patogena, kao što su klostridiumi, coli bakterije, gljivice ili, oslobađanjem tvari koje imaju učinak antibiotika ili konkurencija za hranu s drugim mikroorganizmima. Važno je napomenuti da L. acidophilus također učestvuju u hrani probavu povećanjem apsorpcije proteina, masti i neke od minerala, kao što su: bakar, kalcij, željezo, cink i mangan. Oni imaju i mogućnost da neke od vitamina: niacin, riboflavin, vitamina B1 (tiamina), pantotenska kiselina i oni niže nivo holesterola. Lactobacillus acidophilus pomaže pružiti podršku za zdrav probavni sustav, pomažući da se održi normalnu bakterijsku floru u probavni kanal. L. acidophilus su vrlo korisne u liječenju gljivične infekcije i liječenje akni pomoći i kožne probleme.

Koristeći AC Zymes svakodnevno između obroka će vam pomoći da se održi dobre probavu i zdravlje crijeva. Kapsula pokriva bakterija otporna na želucu kiseline i zbog toga garantira visoku kvalitetu ovog proizvoda.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse, pre poduzimanja dodatak.
  • U slučaju dijareje je dovoljno uzeti Acidophilus za 5-6 dana da se vrate na normalnu crevne flore, osim uzimanja formule, velikodušno mjere (velika potrošnja tekućine) također treba uzeti!
  • U slučaju bilo koje vrste probavnih stanja ili bolesti (npr: proliv, čireva, Kronova bolest) potražite stručnu medicinsku pomoć prije uzimanja proizvoda.
  • U liječenju gljivične infekcije ozbiljne (dermatološke probleme ili ginekoloških) i nakon tretmana, trebalo bi da Acidophilus u dozi i trajanju propisanom svojim lekarom.
  • U borbi protiv gljivičnih oboljenja belog luka i aminokiseline arginin također može biti od pomoći.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.

Izvori
*Probiotics in primary prevention of atopic disease: a randomised placebo-controlled trial - Kalliomäki M. et al., Lancet. 2001 Apr 7;357(9262):1076-9., Differential effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum strainson cytokine induction in human peripheral blood mononuclear cells - Yvonne M. Vissers, FEMS Immunol Med Microbiol 59 (2010) 60–70

** at the time of manufacture
Back to content