Idi na sadržaj
Stress Management
Stress Management B Complex
Vitamini Calivita
B-kompleks protiv stresa

100 tableta
Količina na lageru: 144
2586 Din
stresna situacijaPomoć za stres

Tablete koje sadrže puni spektar vitamina B, kao i vitamin C i magnezijum. Ponašaju se smirujući i ublažavaju nervoznu tenziju, štiteći kardiovaskularni sistem.
promocija popust 25% >>
arrow

CaliVita Stress Management

tablete protiv stresa

B-kompleks protiv stresa

Ovaj preparat je prvenstveno namenjen osobama koje su svakodnevno izložene uticaju stresa. Usled štetnog uticaja stresa, povećavaju se potrebe organizma za energijom i vitaminima. Kompleks vitamina B pozitivno utiče na nervni sistem, a predstavlja i važan element energetskih procesa u našem organizmu.

Kome preporučujemo?

Osnovu aktivnih sastojaka ovog preparata predstavlja kompleks vitamina B. Nekoliko vitamina B grupe imaju ulogu katalizatora u fiziološkim procesima koji se odvijaju u organizmu, a posebno učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata (vitamini B1, B2, B3 i B5), masti (B1, B2, B3, B5 ), belančevina (B2, B5, B6) i u metabolizmu nukleinske kiseline B1. Ovi vitamini imaju nezamenljivu ulogu u važnim procesima u ljudskom organizmu. Iz tih razloga preparati koji sadrže kompleks vitamina B, pored toga što potpomažu pravilno funkcionisanje nervnog sistema, utiču pozitivno i na energetsku ravnotežu u našem organizmu. Zato se ovaj preparat preporučuje svim osobama koje su izložene stresnim situacijama i povećanim mentalnim i fizičkim naporima. Holin (B8) i Inozitol (B9) su veoma važni elementi prenosa nervnih impulsa. Još jedan sastojak ovog preparata je i vitamin C, koji je veoma značajan antioksidans. On ima odbrambenu ulogu u našem organizmu, a pritom pozitivno utiče i na nervni sistem. Svi sastojci ovog preparata utiču pozitivno na očuvanje kvaliteta kože i sluzokože, učestvuju u procesu formiranja krvnih zrnaca i ćelijske deobe i imaju važnu ulogu u proizvodnji supstanci neophodnih za optimalno funkcionisanje organizma u celosti.

###youtube#y5ReYkf2esM###

Snimak lekarskog predavanja sadrži informacije o sledećim preparatima:

Rhodiolin, Organic Noni Juice, Polinesian Noni Juice, Panax Ginseng, MagneZi B6, Stress Management B Complex, Mega B Complex;

100 tableta

Upotreba
1-3 tablete dnevno

Sastav
Vitamin B1 1.3 mg
Vitamin B2 1.8 mg
Vitamin B6 (piridoksin) 2 mg
Vitamin B12 2 mcg
Pantotenska kiselina 5 mg
Vitamin C 60 mg
Folna kiselina 100 mcg
Holin 100 mg
Inozitol 100 mg
Magnezijum 13.5 mg
Niacin 15 mg

 • Upotreba vitamina B može da oboji urin u jarko žutu boju.
 • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinskom praksom pre uzimanja dodatka.
 • Ne premašite preporučeni dnevni unos.
 • Dodaci hrani ne mogu biti zamena za uravnoteženu ishranjenu ishranu.
 • Čuvajte van domašaja male dece.
Tablete sadrže čitav spektar vitamina B i vitamina C i magnezijuma. Umirivanje nervne napetosti i pomirenja, zaštita kardiovaskularnog sistema.

U vremenima fizičkog i mentalnog stresa, nutricioni zahtevi povećavaju naš metabolizam. Ovo se posebno može odnositi na hranljive sastojke vitamina B iz dva glavna razloga. Prvo, oni igraju važnu ulogu podrške u proizvodnji i funkciji centralnog nervnog sistema energetskog, i drugo, oni su voda soluable i stoga ne skladišti u telu. Ovi faktori mogu učiniti B vitamine više podložnim iscrpljivanju tokom stresa nego drugi hranjivi sastojci. Zbog toga je kvalitet kompleksa vitamina B sa visokom bioraspoloživostom okosnica proizvoda CaliVita Stress Management.

Vitamini koji pripadaju ovom kompleksu obuhvata B1 tiamin, riboflavin B2, B3, niacin, B5 pantotenske kiseline, B6, piridoksin, biotin, B7, B8 inozitol, B9 folna kiselina, B12 i vitamina. Kolin, dok tehnički nije vitamin, često je uključen u ovu grupu, jer funkcioniše u bliskoj vezi sa folnom kiselinom i kobalaminom. Nekoliko od ovih vitalnih hranljivih materija uključeno je u metaboličke procese koji pretvaraju ugljene hidrate i masti u energiju. Takođe, vitamini B igraju vitalnu ulogu u formiranju i proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, koji su važni za nošenje kiseonika u ćelije. Nekoliko vitamina B igra ulogu u proizvodnji hormona i regulaciji nivoa holesterola. Drugi, poput holina i inozitol igraju ulogu u prenošenju nervnih impulsa, podržava integritet nervnih ćelija i doprinose zdravo funkcionisanje centralnog nervnog sistema.

CaliVita® poboljšana formula sa dodatkom vitamina C i magnezijuma. Vitamin C je još jedan vitamin na bazi vode koji doprinosi sintezi nekih hormonskih neurotransmittacija, koji su od vitalnog značaja za funkciju mozga i mogu uticati na raspoloženje. Takođe, doprinosi procesima proizvodnje energije našeg tela. Magnezijum je takođe od vitalnog značaja da podrži proces pretvaranja masti i ugljenih hidrata u upotrebnu energiju.

Napomene:
Kada uzimanje vitamina B kompleksa urin može postati tamno žuta i imaju neprijatan miris, sa stalnom fizičkim opterećenjem - na primer, u profesionalnom sportu - to može biti teško uočiti.
7 razloga, zašto da odaberete CaliVita proizvode:
  CaliVita već više od 25 godina uz izuzetno profesionalnu pozadinu i iskustvo nudi svoje vrhunske proizvode, u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

  • Uvek se trudimo da koristimo sirovine iz najboljih prirodnih izvora, u njihovoj izvornoj formi.
  • Tokom procesa razvoja primenjujemo prirodnu organsku formu, za bolju apsorpciju.
  • Dajemo 100% garanciju na kvalitet za sve naše proizvode.
  • Naši proizvodi prolaze strogu, višestruku proceduru ispitivanja, za obezbeđivanje konstantnog održavanja vrhunskog kvaliteta.
  • Velika većina naših dodataka ishrani se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama, prema proizvodnim procesima farmaceutskog kvaliteta.
  • Proizvodnja je u skladu sa rigoroznim odredbama GMP (Dobre proizvođačke prakse) za kontrolu kvaliteta, a preparati se redovno kontrolišu od strane FDA (Biro za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda u SAD-u). Mi smo i u bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, kako bi za naše korisnike uvek osigurali proizvode najboljeg kvaliteta.

  Svi proizvodi su upisani u registar dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
  arrow

  Stress Management - komentari i mišljenja

  Dodajte komentar, ocenite proizvod ili postavite pitanje
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  arrow
  Garancija najniže cene
  Stress Management B-Complex
  Nazad na sadržaj