Stress Management - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Stress Management

Stress Management B-Complex
100 tableta

Upotreba:
3x1 tablete dnevno

Sastav:
1.3mg Vitamin B1
1.8mg Vitamin B2
15mg Niacinamid
5mg Pantotenska kiselina
2mg Vitamin B6 (piridoksin)
100mcg Folna kiselina
100mg Holin
100mg Inozitol
2mcg Vitamin B12
60mg Vitamin C
13.5mg Magnezijum
B-kompleks protiv stresa

Ovaj preparat je prvenstveno namenjen osobama koje su svakodnevno izložene uticaju stresa. Usled štetnog uticaja stresa, povećavaju se potrebe organizma za energijom i vitaminima. Kompleks vitamina B pozitivno utiče na nervni sistem, a predstavlja i važan element energetskih procesa u našem organizmu.

Kome preporučujemo?
Osnovu aktivnih sastojaka ovog preparata predstavlja kompleks vitamina B. Nekoliko vitamina B grupe imaju ulogu katalizatora u fiziološkim procesima koji se odvijaju u organizmu, a posebno učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata (vitamini B1, B2, B3 i B5), masti (B1, B2, B3, B5 ), belančevina (B2, B5, B6) i u metabolizmu nukleinske kiseline B1. Ovi vitamini imaju nezamenljivu ulogu u važnim procesima u ljudskom organizmu. Iz tih razloga preparati koji sadrže kompleks vitamina B, pored toga što potpomažu pravilno funkcionisanje nervnog sistema, utiču pozitivno i na energetsku ravnotežu u našem organizmu. Zato se ovaj preparat preporučuje svim osobama koje su izložene stresnim situacijama i povećanim mentalnim i fizičkim naporima. Holin (B8) i Inozitol (B9) su veoma važni elementi prenosa nervnih impulsa. Još jedan sastojak ovog preparata je i vitamin C, koji je veoma značajan antioksidans. On ima odbrambenu ulogu u našem organizmu, a pritom pozitivno utiče i na nervni sistem. Svi sastojci ovog preparata utiču pozitivno na očuvanje kvaliteta kože i sluzokože, učestvuju u procesu formiranja krvnih zrnaca i ćelijske deobe i imaju važnu ulogu u proizvodnji supstanci neophodnih za optimalno funkcionisanje organizma u celosti.
Sažetak:
Tablete sadrži čitav spektar vitamina B i vitamin C i magnezij. Smirivanje nervne napetosti i smiruje, štite kardiovaskularni sistem.

U vreme fizičkog i mentalnog stresa, nutritivni zahtjevi naš metabolizam se povećava. To može biti posebno odnosi na hranjive tvari koje pripadaju porodici B vitamina, iz dva glavna razloga. Prvo, oni igraju važnu sporedne uloge u proizvodnji energije, i funkcija centralnog nervnog sistema, i drugo, oni su vode soluable i na taj način ne skladišti u organizmu. Ovi faktori mogu učiniti B vitamina podložniji iscrpljivanje u vrijeme stresa u odnosu na druge hranjive tvari. To je razlog zašto je kvaliteta kompleks B vitamina sa visokim bioraspoloživost čini okosnicu CaliVita's® Stress Management proizvoda.

Vitamini pripadaju ovaj kompleks uključuje B1 tiamin, B2 riboflavin, B3 niacin, B5 pantotenska kiselina, B6 piridoksin, biotin B7, B8 inozitol, B9 folna kiselina, B12 i kobalamin. Kolin, dok je tehnički nije vitamin, često se uključiti u ovu grupu jer funkcionira u blizak odnos s folnom kiselinom i kobalamin. Nekoliko od tih vitalnih hranjivih tvari su uključeni u metaboličke procese koji pretvaraju ugljikohidrata i masti u energiju. Kao što je dobro, B vitamini igraju vitalnu ulogu u formiranju i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, koji su važni za nošenje kisika do ćelija. Nekoliko B vitamini igraju ulogu u proizvodnji hormona, i regulaciju nivoa holesterola. Drugi, kao što su kolin i inozitol igraju ulogu u prenošenju nervnih impulsa, podržava integritet nervnih ćelija i doprinose zdravom funkcioniranju centralnog nervnog sistema.

CaliVita ® poboljšana formula uz dodatak vitamina C i magnezij. Vitamin C je još jedan vodenoj bazi vitamina koji doprinosi sintezu nekih hormona neurotransmitting, koji su od vitalnog značaja za funkciju mozga i mogu utjecati na raspoloženje. Kao što je dobro, doprinosi procesima proizvodnje energije našeg tijela. Magnezij je također od vitalnog značaja za podršku proces pretvaranja masti i ugljikohidrata u iskoristive energije.

Napomene:
Kada uzimanje vitamina B kompleksa urin može postati tamno žuta i imaju specifičan miris, sa stalnim fizičkim opterećenjem - na primjer, u profesionalnom sportu - to može biti teško uočljiva.

PAŽNJA!
  • Trebalo bi da se konsultuje sa kvalifikovanom medicinske prakse, pre poduzimanja dodatak.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content