Organski Noni - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Organski Noni

Organic Noni
946 ml

Upotreba:
2 supene kašike (30 ml) dnevno
Organic Noni Pack
4x 946 ml
Organski noni đus

Morinda citrifolia (na polinezijskom jeziku: noni) je egzotičan plod, koji sadrži nekoliko supstanci od vitalne važnosti. Polinezijski noni i organski noni su kompleksni preparati, dizajnirani tako da imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje, bogati su vitaminima, aminokiselinama i mineralima. Podstiču ćelijske funkcije i normalnu deobu ćelija, a redukuju i zapaljenske procese u telu. Doprinose detoksikacionoj funkciji jetre i imaju antibakterijsko, antivirusno i antifungalno dejstvo.

Plodovi organskog nonija koji dolaze sa ekološki kontrolisanih farmi začinjeni su organski uzgojenim malinama. Polinezijski noni dolazi iz nezagađene prirode, a organski noni dolazi sa farmi koje su klasifikovane kao organske.

Kome preporučujemo?
  • U cilju povećanja otpornosti organizma
  • U cilju postizanja uravnoteženog funkcionisanja tela
  • U cilju povećanja i održavanja opštih nivoa energije
  • U cilju suplementacije procesa detoksikacije

Da li ste znali?
Da li ste znali da se primenjuju ekstremno strogi kriterijumi da bi se nešto klasifikovalo kao organski proizvod, a sama organska proizvodnja, osim što poboljšava kvalitet proizvoda, istovremeno u velikoj meri štiti zemlju na kojoj je proizvod uzgojen?
Sažetak:
Postoje udaljenim mjestima na Zemlji gdje je blaženi efekti civilizacije su ostavili teško bilo traga. Get uravnoteženi sa CaliVitin Noni proizvoda koji su iz takvih područja, gdje još uvijek postoji sklad između čovjeka i prirode.

Noni (Morinda citrifolia)

Ova biljka je evergreen autohtone da Polineziji, Maleziji, Australiji i jugoistočne Azije, a njegova visina se kreće od veličine malog grma do 10 metara. Međutim, svestranost svoje veličine nije zaradio svjetsku pozornost onoliko koliko je neverovatno bogati sastav plodove.

Sadrži 18 vrsta aminokiselina, od kojih su mnoge bitne one koje treba tijelo, ali ne može sintetizirati. Također je bogata vitaminima i mineralima koji doprinose ispunjavanju dnevnog zahtjevima tijela. Sadrže ostale jedinjenja antioksidativno efekata može doprinijeti zaštiti naših ćelija protiv određenih štetnih efekata slobodnih radikala. Blagotvorno dejstvo na samoozdravljenja sposobnost organizma. Jedan od najvažnijih sastojaka je gigant molekula pod nazivom proxeronin. Od proxeronin naš organizam proizvodi xeronin u jetri. To je sastojak enzima, efikasan pristalica ćelija i pomaže u zdravom funkcioniranju imunološkog-i hormona sistema.

Postoje mnoge stvari koje mogu povećati xeronin zahtjevima tijela. Najčešći efekti su, stres i povećava mentalne i / ili fizički napor. A određene količine proxeronin se unese u organizam sa normalnim hranu, ali noni sadrži u izuzetno velikim količinama.

Kako je potražnja za organskim certifikatom proizvoda znatno povećava, popularni Polinesian Noni dostupna je napravljen od čistog certificirano organska sastojaka. Dok Polinesian Noni dolazi iz netaknute prirode, CaliVita Organic Noni je iz kontrolisanih organskog uzgoja.

PAŽNJA!
• Ne prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
• dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
• Čuvati van dohvata male djece.
Back to content