Strong Bones - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Strong Bones

Strong Bones
100 ili 250 kapsula

Upotreba:
4-6 kapsula dnevno

Sastav:
300mg Kalcijum
150mg Magnezijum
Kalcijum-magnezijum

Strong Bones je kompleksni preparat sa sadržajem kalcijuma i magnezijuma, koji igraju višestruku ulogu u funkcionisanju organizma, a najpoznatija je izgradnja normalne strukture zubi i kostiju.

Kome preporučujemo?
Dva aktivna sastojka ovog preparata su kalcijum i magnezijum u heliranom obliku u odnosu 2:1. Otprilike, 2% naše telesne težine čini kalcijum. 99% ukupne količine kalcijuma se nalazi u kostima i zubima, i neophodan je za očuvanje njihove strukture. Kalcijum ima važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju mišića, nervnog sistema, šta više – on je i važan element kod koagulacije krvi. Magnezijum je po učestalosti, četvrti element u organizmu. Najveći deo se nalazi u kostima (~60%) i mišićima (~30%), ali je isto tako prisutan i u međućelijskom prostoru kao i u samim ćelijama. Nezamenjiv je kod očuvanja normalne koštane i zubne strukture, i ima važnu ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i mišića. On je i važan činilac određenih energetskih procesa u telu. Učestvuje u sintezi belančevina, procesima ćelijske deobe, kao i kod održavanja ravnoteže natrijuma i kalijuma u telu.

Da li ste znali?
Jedna porcija Strong Bones obezbeđuje toliko kalcijuma kao jedna čaša mleka ili 1 porcija sira, i toliko magnezijuma kao 4 čaše mleka ili 3 porcije (100gr) sira!
Sažetak:
Strong Bones je složena formula koja sadrži kalcija i magnezija, koje su važne zgrade blokova u našim kostima. Dva aktivna komponente CaliVita Strong Bones su kalcija i magnezija, u optimalnom omjeru nutritivne od 2 do 1, što osigurava maksimalnu iskorištenost od strane tijela i sprečava bubrežnih kamenaca. Dopunama kalcija i magnezija može pomoći u održavanju normalne strukture kostiju i zuba i imaju mnoge druge pogodnosti za primjer je prirodni sedativ i opuštanje.

Jedna kapsula Strong Bones daje koliko kalcija kao čašu mlijeka ili 1 porcija sira i isto toliko magnezijuma kao 4 čaše mlijeka ili 3 porcije (100gr) sira.

99% kalcija u našim tijelima mogu se naći u kosti i zube, a to je od vitalnog značaja za njihov rast i strukturni integritet. Iako kosti mogu prestati rasti u punom odrasloj dobi, kosti i dalje treba kontinuirano snabdevanje kalcija kako bi se održao svoju snagu, i pravilno funkciju. Kao i podrška zdravlje naših kostura i zuba, kalcij također igra važnu ulogu u funkciji mišićne, funkcija centralnog nervnog sistema, i normalnog zgrušavanja krvi.

Magnezij je četvrti najobilniji element mineralne u tijelu. 60% od magnezijuma u naš metabolizam se mogu naći u kostur, gdje pomaže podršku i očuvanju normalne strukture kostiju i zuba. Također igra važnu ulogu u normalnom funkcioniranju centralnog nervnog sistema i mišića. To je također vitalni faktor u proizvodnji energije procese tela, i pomaže u sintezi proteina i normalno podjela ćelija.

PAŽNJA!
  • Obratite sa svojim lekarom pre uzimanja ovog proizvoda ako namjeravate na uzimanje bilo koje druge kalcija ili magnezija koji sadrže dodatke istovremeno s ovim proizvodom. Visoka doza ove dvije supstance tokom dužeg perioda može imati štetne posledice po zdravlje.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content