Lutein PLUS - Prodavnice CaliVita International

Go to content

Lutein PLUS

Lutein Plus
60 kapsula

Upotreba:
1 kapsula dnevno

Sastav:
6mg Lutein
0.5mg Zeaksantin
50mg Vitamin C
200I.J. Vitamin A
25mg Ekstrakt borovnice
Kompleksna zaštita očiju

Lutein PLUS je kompleksni antioksidantni preparat koji služi za zaštitu zdravlja očiju. Dok je borovnica uglavnom poznata po rezultatima postignutim u okviru tradicionalne medicine, lutein i zeaksantin su najvažnije komponente žute mrlje, očnog dela koji je zadužen za oštar vid. Igrajući ulogu "filtera", oni štite zdravlje mrežnjače od štetnih efekata jakog svetla i UV zračenja, imaju sposobnost da odlože starenje oka i smanje rizik od makularne degeneracije izazvane starenjem (AMD).

Kome preporučujemo?
  • Onima čije su oči izložene dodatnom naporu (upotreba računara, gledanje televizije, vožnja, upotreba uređaja za klimatizaciju, loše i/ili veštačko osvetljenje)
  • Svima iznad 40 godina starosti
  • U slučaju očnih oboljenja nastalih kao posledica starenja (npr. AMD)
  • Svima kojima je važno da očuvaju oštar vid i zdravlje svojih očiju.

Da li ste znali?
Jedna tableta Lutein Plus obezbeđuje toliko luteina kao dve velike porcije spanaća ili 2 šolje žumanca!

Da li ste znali da je AMD treći najčešći uzrok slepila? Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije iz 2009. godine, skoro 400 miliona ljudi pati od nekog oblika oboljenja vida*
Sažetak:
Lutein Plus je kompleksan antioksidans formula smo razvili posebno za podršku zdravlja očiju. To može biti učinkovite pomoć za svakoga čije su oči su izložene povećanom naprezanja; na primjer onih koji rade s računalima ili veštačke svjetlu.

Lutein Plus je pravi antioksidans bomba, čiji aktivni sastojci pomoći u očuvanju zdravlja očiju. Njegov glavni aktivni sastojak isLutein, poseban antioksidant. To se akumulira u očima, prije svega u svom makule sloju, gdje je s jedne strane štiti od slobodnih radikala, a sa druge strane pomaže brani oči od štetnog djelovanja svjetlosti. Macula (makule lutea) je oko 6 mm područje koje zauzima srednji dio retine, što je spot oštrih vizije uglavnom koristimo prilikom čitanja ili rade nešto u neposrednoj blizini naše oči. The retina je tkivo sadrži sensing ćelije svjetlo oka. The retina prosljeđuje sliku dolaska u oči od objekta do mozga. Konzumiranje dnevnom iznosu od 6 mg (koja je već 1 kapsula) luteina, uz zdrav način života, može efikasno podržati zdravlje naših očiju.

Druga glavna komponenta je formula zeaksantina, koji se često koristi u kombinaciji sa Lutein, je također antioksidans spoj koji pripadaju karotenoida, koja se akumulira u očima. Zeaksantina stabilizuje membrane, kojim učestvuje u odbrani membrane retine protiv svjetlu.

Lutein Plus također uključuje jedan od najvažnijih biljnih supstanci za oči, borovnica, koji sadrže antocyanines, koji pomažu održavanju normalno funkcioniranje retine, očuvati zdrav nivo kolagena sadržaja oka i osim toga su zaštite zdravlja kapilara protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala. Vitamin A je neophodan za dobar vid. Lutein Plus se preporučuje svima kojima je očuvanje oštar vid je važno. Naravno, svoje antioksidativno dejstvo prevladati ne samo u očima, ali u drugim organima i metaboličkim procesima, kao i.

PAŽNJA!
• Ne prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
• dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
• Čuvati van dohvata male djece.

Izvori
*http://www.who.int/blindness/causes/priority/en/index8.html; http://journals.lww.com/optvissci/pages/articleviewer.aspx?year=2008&issue=02000&article=00006&type=abstract
Back to content