OxyMax - Prodavnice CaliVita International

Go to content
OxyMax
60 ml

Upotreba:
KAO DIJETETSKI SUPLEMENT: u 2 dcl tečnosti ukapljati 20 kapi preparata OxyMax® , piti tri puta dnevno.

Sastav:
12g Stabilizovani kiseonik (12000 PPM)
Kiseonik u kapima

Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati. OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada, OxyMax® može da bude od pomoći!

Kome preporučujemo?
  • Osobama koje žive u velikim gradovima i onima koji se bave sportskim aktivnostima
  • U cilju podsticanja i povećanja snabdevanja tela kiseonikom
  • U cilju poboljšanja metabolizma
  • U cilju poboljšanja performansi u sportu
  • U cilju povećanja energije i poboljšanja fizioloških procesa
  • U cilju poboljšanja apsorpcije vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka

Da li ste znali?
OxyMax® aktivni sastojci:
Stabilizovani molekuli kiseonika u jedinjenju natrijum hlorida koji se sastoji od oksida hlora, natrijum karbonata i destilovane vode.
Da li ste znali da obično udišemo 5 do 8 litara vazduha u minuti, što može da se poveća i do 50 – 60 litara tokom sportskih aktivnosti?
Sažetak:
Bez kisika, ljudski život je nemoguće. Naše tijelo može funkcionirati skladno, na uravnotežen način samo ako ćelije dobiti adekvatnu količinu kisika. Ako iz nekog razloga ćelije dobiti manje kisika nego što je potrebno, procese za proizvodnju energije koji jamče vitalne funkcije su oštećeni. OxyMax® mogu efikasno pomoći dovod kisika ćelija.

Svi znamo da je kisik je od vitalnog značaja za život, koja je neophodna komponenta procesa pri čemu naše ćelije proizvodnju energije. Obično naša tijela dobiti ovu kisik kroz vazduh koji udišemo, ali sve veći emisije ugljen-dioksida i drugih oblika zagađenja može značiti da zrak u urbanim centrima mogu imati smanjenim sadržajem kisika. OxyMax sadrži molekule visoko bioraspoloživi stabiliziranog kisika, a ulaskom u krvi kroz probavni sustav, što je za cilj da pomogne nivoa podrške kisika u metabolizmu.

Što je potrebno za upotrebne nutrijenata i proizvodnju energije dotok kisika do ćelija, poboljšana dotok kisika može biti korisno za podršku sportske rezultate i druge oblike fizičke aktivnosti. Kisik također pomaže u ispiranje slobodnih radikala. Neki znanstvenik pogledu oštećenja ćelija uzrok slobodnim radikalima kao jedan od uzroka starenja.

Povećana dotok kisika može pomoći podržati imunološki sistem kao patogeni mikrobi često mogu biti anaerobne. To znači da im je potrebno okruženje bez kisika u cilju da opstane i razmnožavaju. Prisustvo kisika zapravo mogu ubiti kao mikroba.

PAŽNJA!
  • Ovaj proizvod treba koristiti samo razrijediti u skladu sa uputstvima.
  • Nemojte prekoračiti preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodataka prehrani ne može biti zamjena za uravnoteženu ishranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content