Idi na sadržaj
Zašto se isplati koristiti vitamin D3 tokom cijele godine?
CaliVita
Published by Calivita Partner u Zdravog načina života · 24 Jul 2023
Tags: vitaminD

Zašto se isplati koristiti vitamin D3 tokom cijele godine?


Nadamo se da već znate koliko vitamin D pomaže vašem imunološkom sistemu, kako biste se zaštitili od raznih infekcija i brže oporavili od njih. S druge strane, koliko raznolik može biti djelovanje vitamina D, bez obzira na godišnje doba. Želimo to sada sumirati!

Oštećenje životne sredine, loš način života mogu stresti ćelije i one možda neće izdržati taj pritisak na duge staze, što neminovno dovodi do upale. Brojni problemi mogu biti rezultat latentne, uporne upale: metabolički poremećaji, neregulisano upravljanje šećerom, kalcifikacija krvnih sudova, poremećaji nervnog sistema, mentalni poremećaji. Nažalost, imuni sistem se može okrenuti protiv sopstvenih ćelija, a proces ćelijske degeneracije može čak i da počne.

mama i ćerka

Kako je vitamin D povezan sa svim ovim?


Istraživanja pokazuju da je nizak nivo vitamina D povezan sa višim nivoima upale. Vitamin D ima sposobnost da podesi imuni sistem u pravom smeru i tako stavlja bokserske rukavice protiv niskog nivoa upale koja utiče na celo telo kao što je gore opisano.

Vitamin D može pomoći u smanjenju rizika od razvoja različitih autoimunih procesa (kao što su poliartritis, multipla skleroza) i raka. Pomaže u prevenciji pojave dijabetesa, depresije, srčanog udara. Blagotvorno djeluje na inzulinsku rezistenciju, hipertenziju, aterosklerozu i mentalnu retardaciju u starijoj dobi. Jača kosti i mišiće i može spriječiti osteoporozu.

Nažalost, kako starite, vaša sposobnost proizvodnje vitamina D opada, ali kao što vidite, suplementacija je ključna. Stoga, podržavajte svoje tijelo vitaminom D tokom cijele godine!

U tome vam sada pomažemo: s obzirom na ogromnu potražnju, vraćamo D-drops porodični paket u našu ponudu! Vjerujte u suplementaciju vitamina D!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj