Idi na sadržaj
Vodite računa o zdravom crijevu uz ParaProteX - recite ne bakterijama, virusima i gljivicama
CaliVita
Published by Calivita Partner u Za bolji imunitet · 9 Oktobar 2023
Tags: ParaProteX

Zdrava crijeva uz ParaProteX - recite ne virusima i gljivicama


Nadolazeća zima ne samo da pogoršava raspoloženje, već čini tijelo sve zahtjevnijim za pravilno funkcioniranje. Zašto je veća vjerovatnoća da ćete se zaraziti bakterijama i virusima po hladnom vremenu? Nije zato što je džemper koji nosite pretanak ili ste zaboravili ponijeti šal, iako to može imati neke veze s tim.

Istina je da što vanjska temperatura više pada, to je vaš otpor manji. A patogeni se lakše i brže razmnožavaju po vlažnom vremenu i mogu se brže širiti i zato što više vremena provodimo u skučenim prostorima gdje se zrak rjeđe mijenja.

Kako brinuti o zdravlju i imunitetu?


Šta možeš učiniti? Često perite ruke i provetrite prostoriju. Ako iz nekog razloga to nije moguće, koristite sredstvo za dezinfekciju ruku na putovanju i pokušajte držati potrebnu udaljenost od bolesnih osoba. Također, pobrinite se da kod kuće imate ovlaživač zraka, jer grijanje isušuje zrak, a suha sluzokoža pogoduje infekciji!

Čak i ako ne možete promijeniti vrijeme, možete ojačati svoj imunitet nekoliko puta. U tu svrhu koriste se tradicionalno i dobro poznato bilje kao što su bijeli luk, orasi, karanfilić i ulje sjemenki grejpa. Možete probati i manje poznate biljke koje se koriste u tradicionalnoj medicini, kao što su bobice quisqualis (rangunska puzavica), žutika ili pau d'arco.

Bilje od A do Ž - ParaProteX - Vaš pomoćnik protiv uljeza


Kao snažan antioksidans, karanfilić može pomoći u zaštiti od raznih parazita, a crni orasi i orasi imaju ista dejstva zbog sadržaja joda. Ulje sjemenki grejpa je još jedno snažno sredstvo za čišćenje koje štiti prijateljske bakterije u vašim crijevima dok djeluje.

Pau D'Arco sadrži značajnu količinu vitamina i minerala, zahvaljujući kojima može podržati imunitet organizma u okruženju bogatom gljivicama, kao i u periodima povećane osjetljivosti na viruse. Ovaj efekat je pojačan i plodovima quisqualisa. Žutika ima svojstva čišćenja i može podržati imunitet tijela u okruženju bogatom bakterijama. Budući da njeni plodovi sadrže vitamin C, razne elemente u tragovima i minerale, jača imuni sistem.

I na kraju, ne treba ni da uvodimo beli luk. Naši djedovi i bake su ga uspješno koristili kod prehlade zahvaljujući njegovom glavnom aktivnom sastojku, prirodnom antibiotiku alicinu.

Paraprotex i bilje

Paraprotex znači milione prodatih proizvoda, hiljade iskustava


Ukoliko ne želite da se opterećujete upotrebom napitaka i čajeva, ili ne možete da odlučite koje začinske biljke odabrati od mnogih gore navedenih i u kojim omjerima ih koristiti, onda imamo rješenje za vas: ParaProtex sadrži sve navedeno - navedene aktivne supstance u pravom omjeru.

Naš vodeći proizvod prirodno podržava odbranu tijela od bakterija, gljivica i virusa. Održava zdravu crijevnu floru i podržava imuni sistem.

Ključ njegovog uspjeha je širok spektar i jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka, što je rezultat detaljnog istraživanja.

ParaProteX: Za zdravu sluznicu debelog crijeva


Radi se o tvom debelom crijevu! Prosečna unutrašnja površina (ukupna površina sluzokože) iznosi samo oko 350 kvadratnih metara. Ne iskoristiti tako ogromnu površinu na koristan način bilo bi za osudu. Zato su crijeva nastanjena korisnim bakterijama koje su nam prijatelji, tačnije čuvari našeg zdravlja! Žive u debelom crijevu i održavaju zdrave kolonije na njegovoj sluznici. Međutim, to je samo pod uslovom da zauzmu cijelu površinu, cijelih 350 kvadrata! Ne smije biti ni jednog kvadratnog milimetra slobodnog prostora, jer bi ga u suprotnom odmah zauzeli najpodmukliji neprijatelji našeg zdravlja, a to su gljivice koje se lako zalijepe za tijelo.

Prijateljske crijevne bakterije za nas proizvode vitamin B12 i vitamin K. Međutim, takve pristojne i korisne tvari zaslužuju i pravi pristup s naše strane. Na primjer, ne podnose okruženje u kojem ima mnogo ugljikohidrata i proizvoda njihovog metabolizma. Kada antibiotici uđu u debelo crijevo, to je potpuna katastrofa. Umiru masovno! A njihovo mjesto odmah zauzimaju gljive, koje potom grade svoju koloniju u debelom crijevu.

Koje opcije imamo? Danas, hajde da skrenemo pažnju na jedan vrhunski dodatak ishrani, ParaProteX. Postoji na desetine preparata koji sadrže prirodne antibiotike ili antifungalne supstance. Ekstrakti belog luka i preparati sa ekstraktom quisqualisa (rangunska puzavica) dostupni su decenijama, a veoma su popularni preparati sa ekstraktom grejpfruta.

Kreatori ParaProteX-a uspjeli su spojiti antibakterijsko, antivirusno i antifungalno djelovanje tačno deset prirodnih supstanci, uključujući ekstrakt bijelog luka, quisqualis (Rangoon puzavica) i sjemenke grejpa u jednu vrlo efikasnu tabletu. Nema potrebe raspravljati o svih 10 sastojaka, ali vrijedi istaknuti važnost ulja karanfilića. ParaProteX je jedinstveno i odlično sredstvo koje jača zdravu sluzokožu debelog crijeva, regenerira i liječi crijevnu bakterijsku floru.

ParaProteX

Za razliku od sintetičkih antibiotika, ne uništava korisne bakterije, pa se njegovo djelovanje može značajno pojačati istovremenom konzumacijom pre- i probiotika.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj