Idi na sadržaj
Visokokvalitetni tečni vitamin C sa bioflavonoidima - Calivita Liquid C
CaliVita
Published by Calivita Partner u Vitamini · 18 Septembar 2023
Tags: LiquidCvitamincbioflavonoidi

Visokokvalitetni tečni vitamin C sa bioflavonoidima - Calivita Liquid C


Vitamin C je svijetu dao mađarski naučnik Albert Szent-Györgyi. Bio je prvi koji je izdvojio vitamin C iz paprike i za to je dobio Nobelovu nagradu za svoje veliko otkriće.

Ljudi su jedni od rijetkih sisara čije tijelo nije u stanju sintetizirati vitamin C. Negdje u toku evolucije izgubili smo jedan od četiri enzima potrebna za ovaj proces, ali ga, srećom, lako možemo dopuniti ishranom bogatom vitaminom C ili odabirom prirodnih proizvoda Calivita kao što je Liquid C.

Uloga i značaj vitamina C za naše zdravlje


Vitamin C i stanje naše kože usko su povezani. Zdrava koža je bogata vitaminom C jer obavlja mnoge važne funkcije. Prije svega, neophodan je za proizvodnju kolagena, a bez kolagena bi naša koža bila suha, neelastična i sklona oštećenjima. Osim toga, antioksidativni učinak vitamina C pomaže našoj koži da se zaštiti od štetnog UV zračenja.

Koje povrće i voće su dobar izvor vitamina C


Povrće i voće takođe sadrže ovaj vitamin, ali ga, nažalost, obično ne unosimo u tolikoj količini koliko naše zdravlje zahteva. Zaista kvalitetan vitamin C dobija se iz citrusa, jer je tamo prisutan zajedno sa bioflavonoidima koji pojačavaju dejstvo askorbinske kiseline.
Calivita Liquid C
Dodaci prehrani vitamina C dolaze u više oblika: tablete, kapsule, tablete za žvakanje, praškovi i tekućine. Na ovaj način će svako pronaći najpraktičniji proizvod za sebe.

Kome preporučujemo Liquid C - naš tečni preparat sa vitaminom C?


Liquid C preporučujemo:
  • Starije osobe: problemi s jednjakom, otežano gutanje tableta.
  • Za djecu: Mala ili osjetljiva djeca koja ili ne znaju ili ne žele da uzimaju tablete.
  • Za vas: Liquid C+ nije samo odličan izbor ako imate problema s uzimanjem tableta. Zahvaljujući praktičnom pakovanju, lako ga možete dodati u omiljeno piće ili hranu u bilo koje doba dana.

Uz Calivita asortiman prirodnih suplemenata vitamina C, pomažemo svima da lako zadovolje svoje dnevne potrebe za vitaminom C u bilo koje vrijeme.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj