Idi na sadržaj
Visokokvalitetni, certificirani sojin lecitin, bez GMO
CaliVita
Published by Calivita Partner u Biljna podrška · 14 April 2023
Tags: certificiranisojinlecitinbezGMO

Visokokvalitetni, certificirani sojin lecitin, bez GMO


Lecitin je supstanca slična masti klasifikovana kao fosfogliceridi, koja je neophodna za ljudski organizam. Nalazi se u značajnim količinama u ćelijskoj membrani i mišićima. Neophodan je za funkcionisanje centralnog i perifernog nervnog sistema, podržava imuni sistem, učestvuje u funkcionisanju koštane srži. Soja je važan izvor lecitina, čije su glavne komponente holin i inozitol. Holin štiti staničnu membranu od vanjskih utjecaja, učestvuje u prijenosu nervnih impulsa (iz njega se proizvodi acetilholin), a također igra važnu ulogu u metabolizmu masti. Inozitol takođe podržava moždane procese. I holin i lecitin razgrađuju masti i štite jetru. U njegovom nedostatku može doći do disfunkcije jetre. Previše masti i nezdrava ishrana može preopteretiti jetru, koja nije u stanju da pravilno razgradi štetne materije i masti, a one se talože. Takozvana pretilost tipa jabuke, kao i celulit, koji se često javlja u mladosti. Budući da lecitin podržava razgradnju masti i ubrzava metabolizam, vrijedi ga koristiti i kao dodatak dijeti za mršavljenje.

Lecitin podržava apsorpciju vitamina topivih u mastima, štiti želučanu sluznicu i podržava proizvodnju želučane kiseline. Učestvuje u regulaciji nivoa holesterola na način da transportuje holesterol iz krvnih sudova, zahvaljujući čemu se ne može akumulirati u zidovima krvnih sudova. Iz tog razloga, važan je sastojak u proizvodu koji podržava održavanje normalnog nivoa holesterola zvanom Cholestone. Lecitin poboljšava protok krvi i čak može sniziti visok krvni pritisak. Lecitin povećava opskrbu mozga energijom, jača živce, poboljšava pamćenje, a istovremeno ublažava stresne reakcije i smanjuje mentalni umor. Takođe je efikasna pomoć u borbi protiv mentalne retardacije. Njegov nedostatak može uzrokovati glavobolje, probleme s pamćenjem, razdražljivost i poteškoće s koncentracijom. Iskustvo pokazuje da blagotvorno djeluje na bolove u zglobovima i dobro djeluje na stanje kose, smanjujući gubitak kose. Zbog svoje popularnosti, Calivita Super Soya Lecithin je dostupan u pakovanjima od 100 i 250, a dostupan je i Triple-Potency Lecitin. Ovisno o izvoru problema, sva tri lecitina mogu se kombinirati s drugim proizvodima. Vrijedi napomenuti da Calivita lecitini imaju cGMP certifikat kvalitete, ne sadrže nečistoće i GMO.

Super Soya Lecithin

Lecitin bez GMO, čije su dvije glavne komponente holin i inozitol, odličan je i prirodni stimulans mozga za srednjoškolce i studente. Pored mnogih drugih korisnih svojstava, blagotvorno djeluje na nervni sistem, funkcioniranje našeg mozga i naše pamćenje. Za prevazilaženje umora i nepažnje preporučujemo Triple-Potency Lecithin, koji sada možete koristiti uz poseban popust od prvog pakovanja!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj