Idi na sadržaj
Stress Management ili kako se nositi sa stresom i efikasno upravljati njime?
CaliVita
Published by Calivita Partner u Stres · 13 Februar 2023
Tags: StressManagementBvitamini

Stress Management ili kako se nositi sa stresom i efikasno upravljati njime?


Odaberite efikasne tablete za stres. Pročitajte kakav sastav trebaju imati tablete kako bi efikasno smanjile simptome stresa i imale umirujuće i opuštajuće djelovanje?

Stres je dio naših života, ali znate li kako se efikasno nositi sa stresom?


Dok nam je potreban pozitivan stres jer nas motivira i povećava našu produktivnost, negativni stres može zagorčati naše živote, a dugoročno čak i dovesti do bolesti. Srećom, možemo se suprotstaviti ovome. Spriječimo stres pravilnim načinom života i pravilnom prehranom! Naše napore može podržati porodica B vitamina obogaćenih vitaminom C i magnezijumom, koji ne samo da podržava nervni sistem, već i pozitivno utiče na metabolizam i aktivnost imunog sistema.

Koji su simptomi nedostatka vitamina B i magnezijuma
  • rukovanje, treptanje kapaka
  • stres, razdražljivost
  • kardiovaskularnih poremećaja
  • depresija, hiperaktivnost
  • migrena
  • sedenje i gubitak kose
  • teškoće zaspati
  • kožne bolesti.

Znaš li to...?

Bolest koja se zove beriberi je uzrokovana nedostatkom vitamina B1? Prvi opis ovog stanja datira iz 2697. godine prije Krista. iz Kine, ali je povezanost ovih simptoma sa nedostatkom ovog vitamina otkrivena tek 1937. godine. Danas se bolest može pojaviti kada u ishrani dominira oljuštena riža ili u slučaju alkoholizma u zemljama u razvoju.

covek pod stresom

Efikasne tablete protiv stresa


Kakav sastav treba da imaju tablete da bi efikasno smanjile simptome stresa, imale umirujuće i opuštajuće dejstvo?

Osnova je kompletan kompleks vitamina B, odnosno ne samo osnovni vitamini B1, B2, B6, već posebno važni B8 i B9, odnosno holin i inozitol, koji je neophodan u prenošenju nervnih nadražaja. Poput holina, igra važnu ulogu u hranjenju moždanih stanica, a ima i umirujuća svojstva.

Druga važna komponenta tableta protiv stresa je magnezijum, koji pozitivno utiče na nervni sistem, psihičke funkcije, ravnotežu elektrolita, funkciju mišića i smanjuje umor.

Također je vrijedno obratiti pažnju na biljne proizvode koji sadrže, na primjer, matičnjak ili Rhodiola Rosea.

Calivita Stress Management - dokazani proizvod za stres, koji vrijedi odabrati


Calivita Stress ManagementOvaj dodatak prehrani sadrži lako apsorbirajuće vitamine B, uključujući holin i inozitol, magnezij i vitamin C za podršku tijelu izloženom stresu. Sastojci proizvoda za upravljanje stresom su prirodnog porekla, što garantuje ne samo visoku bioraspoloživost, već i visoku efikasnost. Nije ni čudo što je ovaj dodatak visoko cijenjen od strane pacijenata koji ga također redovno koriste kao koristan lijek za poteškoće sa uspavljivanjem. Stress Management proizvodi kompanija Calivita poznata po visokokvalitetnim prirodnim proizvodima i posjeduje najviši cGMP certifikat kvalitete.

Kome i kada preporučujemo Stress Management?
  • ljudi izloženi stresu na poslu ili zbog načina života.
  • u slučaju intenzivne fizičke vežbe.
  • tokom učenja ili povećanog mentalnog napora
  • takođe za jačanje imunološkog sistema.


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Predrag Milićević
08 Avg 2023
Koristim dodatke ishrani CaliVita već neko vreme i zaista osećam pozitivan uticaj na nivoe energije i celokupno zdravlje. Ovi proizvodi zaista deluju
Nazad na sadržaj