Idi na sadržaj
Savršena kombinacija prirodnih sastojaka u losionu Hand&Body
CaliVita
Published by Calivita Partner u Za lepotu i vitku liniju · 25 Septembar 2023
Tags: losionkožaHand&Bodyavokado

Savršena kombinacija prirodnih sastojaka u losionu Hand&Body


Popularni losion za ruke i tijelo nedavno je poboljšan. Formula balzama za ruke i tijelo obogaćena je novim aktivnim sastojcima. Konačno, na osnovu argumenata stručnjaka i mišljenja onih koji su ga isprobali, ulje avokada je postalo glavni aktivni sastojak Hand&Bodya.
Calivita losion za ruke i tijelo

Losion za tijelo bogat uljima i hranjivim tvarima


Avokado je super voće porijeklom iz Srednje i Južne Amerike, koje je polako prodiralo u Evropu. Njegove glavne karakteristike su visoki sadržaj masti, čiji udio u mesu može doseći i 15%. Ovo ulje sadrži vitamine B, C, D, E i K, beta-karoten i minerale kao što su kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, magnezijum i fosfor. Osim toga, ulje avokada štiti naše stanice kao snažan antioksidans. Bio bi pravi izazov kada bismo hteli da navedemo samo korisna fiziološka dejstva voća sa takvim svojstvima.

Barem isto tako blagotvorno deluje avokado na kožu. Ulje avokada se brzo upija i ne začepljuje pore. Uklanja odumrle epitelne ćelije dok omekšava i zaglađuje kožu. Ulje avokada poboljšava njegovu elastičnost. Smanjuje vidljivost bora i usporava starenje kože. Zahvaljujući bogatom sadržaju vitamina i minerala, vaša koža će biti blistava i hidratizirana. Pruža prirodnu zaštitu od štetnih sunčevih UVA i UVB zraka, dok smiruje kožu i smanjuje njenu upalu.

Novi sastojci Calivita Hand&Body Lotion nisu samo ulje avokada.


Još jedan novitet u losionu za tijelo je ulje jojobe. Njegova upotreba u kozmetičkoj industriji je vrlo popularna jer omogućava održavanje kože u savršenom stanju hidratacije. Sastav mu je vrlo sličan ljudskim lipidima, stoga, kao njihova zamjena, zaista podržava regeneraciju lipidnih slojeva kože. Zahvaljujući svom protuupalnom dejstvu, ulje jojobe smiruje nadraženu kožu, a bogat sadržaj vitamina svrstava ga na prvo mjesto među uljima. Ulje jojobe, kao i ulje avokada, također smanjuje bore i štiti od sunčevih zraka.

Nepromijenjen kvalitet litarskog losiona za tijelo.


U Hand&Body-u nije sve novo, jer se njegov kvalitet sigurno nije promijenio. Osim toga, njegovi sastojci još uvijek sadrže bisabolol, koji djeluje umirujuće na kožu, i provitamin B5, poznat i kao pantenol. Nije slučajno što je pantenol tako čest sastojak preparata koji se preporučuju za sunčanje, jer se nakon prodiranja u kožu pretvara u vitamin B5 i vezuje vodu. Smanjuje suvoću kože i poboljšava njenu hidrataciju. Zahvaljujući svom antiinflamatornom dejstvu, provitamin B5 može da umiri čak i već nadraženu i pocrvenelu kožu.

Hand&Body je popularan među Calivita kupcima zahvaljujući mnogim drugim sjajnim karakteristikama:


  • Calivita losion za ruke se brzo upija i dugo možete osjetiti mekoću svoje kože.
  • Njegov miris je diskretan i svjež, pa ga podjednako dobro mogu koristiti i muški članovi porodice.
  • Zahvaljujući porodičnom pakovanju (1 litar), možete ga koristiti dugo vremena.
  • S obzirom na količinu koju dobijete, njegova cijena je povoljna.

Isprobajte Calivita Hand&Body proizvod, renoviran iznutra i izvana, i uživajte u zdravoj koži s nama!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj