Idi na sadržaj
Rangiranje efikasnih proizvoda za zglobove sa kolagenom
CaliVita

Rangiranje efikasnih proizvoda za zglobove sa kolagenom


Sa proljećem u zraku, vrijeme druženja u našim domovima i zvanično je završilo, jer sve više nas zaista čezne za svježim zrakom. Međutim, vježbanje nije jednako ugodno za sve. Bolni ili upaljeni zglobovi mogu nepotrebno skratiti vašu šetnju. Zato vam predstavljamo četiri prirodna proizvoda koji mogu pomoći vašim zglobovima: provjerite kako se pripremamo za šetnje i planinske izlete.

Kako odabrati efikasan preparat za zglobove?


Najbolji izbor će biti visokokvalitetan proizvod koji sadrži velike doze prirodnih aktivnih sastojaka i ima pozitivna mišljenja. Danas ćemo predstaviti dva takva proizvoda i jedan novitet na tržištu.

Joint ProteX Forte je moderna formula, nagrađena cGMP sertifikatom kvaliteta, koja sadrži 9 prirodnih aktivnih sastojaka koji jačaju i regenerišu zglobove, a takođe im pružaju dodatnu zaštitu pri povećanim opterećenjima, kojima smo izloženi, na primer, tokom planinskih putovanja. Preparat se posebno preporučuje osobama sa problemima lokomotornog sistema, koji mogu biti posledica: značajnog opterećenja zglobova (pri fizičkom naporu ili kod prekomerne težine), mehaničkih povreda, sedentarnog načina života. Proizvod je također indiciran za osobe koje se neracionalno hrane ili za starije osobe.

Joint ProteX FORTE sadrži posebno odabrane aktivne sastojke sa nutritivnim i fiziološkim učinkom koji pozitivno utiču na fleksibilnost i fleksibilnost zglobova (kurkuma, trava livada, smola tamjana), zdravlje kostiju (cink, mangan, kurkuma) i pravilno formiranje vezivnog tkiva, uključujući zglobnu hrskavicu (mangan, livadska biljka). Aktivni sastojci proizvoda imaju i antioksidativno djelovanje (cink, mangan, kurkuma). Proizvod je takođe obogaćen glukozaminom, hondroitinom, hijaluronskom kiselinom i metilsulfonilmetanom (MSM).

Kako smanjiti upalu zglobova?


Jednostavno ne možete imati previše podrške u ublažavanju upale i bola. To je razlog zašto vam donosimo još jedan sjajan proizvod: Curcuma Pro. Ovaj proizvod je baziran na prirodnoj protuupalnoj moći kurkume, za koju su kliničke studije pokazale da je jednaka nesteroidnim protuupalnim lijekovima (NSAID), samo bez nuspojava. Da bi njegova apsorpcija i upotreba bila još lakša i efikasnija, sadrži mikronizirani kurkumin (MicroActive®) i razne ekstrakte kurkume. S druge strane, BioPerine® ekstrakt paprike je dizajniran da umnožava učinak kurkume, povećavajući njenu aktivnost u tijelu na duže vrijeme.

Koji kolagen za zglobove odabrati?


RiseUp Multiactive Collagen je potpuni novitet na tržištu. U srcu ovog najsavremenijeg kompleksa je biološki aktivni UC-II® kolagen i velika količina hidrolizovanog goveđeg kolagena. Riječ je o zaista revolucionarnom proizvodu, čiji zadatak nije samo zaustaviti degradaciju zglobova i ublažiti upalu i bol povezane s njima, već i potaknuti regeneraciju i rekonstrukciju zglobova. UC-II® Collagen je u stanju da oslobađa protuupalne tvari, a istovremeno šalje signal tijelu da uz pomoć hidroliziranog kolagena započne proizvodnju kolagena u zglobovima. Dakle, ne samo da obezbeđuje kolagen, već i stimuliše njegovu proizvodnju u organizmu, što je prvi stub efikasnosti ovog proizvoda. Drugi su doslovno desetine prirodnih i vrijednih aktivnih sastojaka koji mogu pomoći u tome: velika količina umirujućeg šipka; hijaluronska kiselina koja povećava lučenje sinovijalne tečnosti; glukozamin, hondroitin i MSM za stimulaciju rasta hrskavice; i vitamini kako bi se olakšalo korištenje ovih vrijednih sastojaka. RiseUp Multiactive Collagen sa ukusnim ukusom narandže ne sadrži konzervanse, veštačke boje i šećer.

Vrijeme je za planinarenje

Prva pomoć tokom putovanja


Sve u redu, ali šta ako mi treba hitna pomoć? Dok čekate da ovi dragocjeni aktivni sastojci djeluju iznutra, zašto ne nanijeti Rescue Gel na bolne dijelove tijela? Pruža brzo olakšanje kroz umirujuće i rashladne efekte i smanjuje bol. Sadrži biljne aktivne sastojke, npr. ruzmarin, mentol, kamfor, đavolja kandža i planinska arnika, koji su se stotinama godina biljne prakse pokazali efikasnim u borbi protiv bolova u zglobovima. Štaviše, 95 posto biljnih aktivnih sastojaka dolazi iz certificirane organske proizvodnje. Rescue Gel je uvijek dobro imati u ruksaku jer je efikasan i za grčeve, ujede insekata i opekotine od sunca.

Uvjereni smo da ste zahvaljujući našim proizvodima sada spremni za dobar izlet. Također ne zaboravite ponijeti puno vode sa sobom i uživati u vremenu!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj