Idi na sadržaj
Provjerite znate li sve o vitaminu C
CaliVita
Published by Calivita Partner u Vitamini · 2 Mart 2023
Tags: vitaminC

Sve o vitaminu C - istraživanja, proizvodi


Naš okoliš, uključujući i podzemne vode, zagađen je raznim štetnim tvarima i toksinima. Stručnjaci su pregledom bunara i izvora utvrdili prisustvo 249 različitih zagađivača u njima. Prekoračenje utvrđenih granica za podzemne vode za barem jednu od ovih tvari nađeno je na gotovo svakoj lokaciji. Ali čak i ako se te granice ne prekorače – otrov će ostati otrov, čak i ako njegova koncentracija u vodi za piće, hrani, zraku ili zemljištu ne dostigne nivo koji je službeno definiran kao otrovan!

Stara slovačka poslovica kaže da "puno gusaka može pobijediti svinju!" Šta može nesretnik koji je primoran da svakodnevno udiše vazduh pun izduvnih gasova (kada nema smog alarma, zvanično nije otrovan), pije vodu "malo" kontaminiranu hemikalijama, kupi jabuku u samoposluzi koji sadrži samo osam nusproizvoda supstanci za prskanje, od kojih nijedan ne prelazi "dozvoljenu" granicu, i na kraju mora uzimati lijekove koji su također hemikalije!

Pojam vitamin C neodvojiv je od imena prof. Albert Szent-Györgyi, koji je za svoje otkriće dobio Nobelovu nagradu. Zahvaljujući predavanjima i radovima ovog naučnika, nadaleko je poznato da je ovaj vitamin neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, ali i elastičnost krvnih sudova, zdravlje i rad srca, rast i zarastanje kostiju. i ligamenti.

vitamin C

Što su istraživanja o vitaminu C pokazala


Na sreću, genijalnost prof. Szent-Györgyija inspirisala je mnoge druge uporne i uporne istraživače da se bave ovim poljem. Jedan od njih je prof. dr. Thomas E. Levy. Primetio je zanimljivu stvar. Kada toksin (otrov) uđe u ljudski organizam, nivo vitamina C u krvi i telesnim tečnostima odmah pada, često na nulu!

Posledica davanja toksina pacovima u laboratorijskim uslovima je trenutno i značajno povećanje nivoa vitamina C! Kako je to moguće? Odgovor je trivijalno logičan. Čovek je jedan od dvanaest nesrećnika u biološkom svetu čiji organizam nije u stanju (zaboravio?) da sintetiše vitamin C! U potpunosti ovisi o njegovoj suplementaciji izvana! I opet se postavlja pitanje: Kolika je dnevna potreba za vitaminom C?

Naučnici u laboratoriji davali su do 500 mg vitamina C po kg tjelesne težine opijenim pacovima nakon što su iscrpili sposobnost njihovog tijela da sintetiše vitamin C. Za osobu s prosječnom tjelesnom težinom od 75 kg, to je 37.500 mg dnevno! Uzimate li službeno preporučenu dozu od 100 mg dnevno? To je tragikomično! Preporučujemo da pročitate knjigu: IZLJEČITE NEIZLJEČIVI VITAMIN C - Bolesti, infekcije, toksini Thomas E. Levy, MD, JD.

Proizvodi s produženim oslobađanjem vitamina C


Zahvaljujući visokim dozama vitamina C sa produženim oslobađanjem u proizvodima C 500 ili C 1000 Plus, dobićete odličnu podršku imuniteta, jer ovi proizvodi nadoknađuju vitamin C u kritičnom trenutku kada vam je najpotrebniji. Osim toga, vitamin C doprinosi i pravilnom stvaranju kolagena, podržava održavanje zdravih krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože. Kao antioksidans, pomaže u zaštiti od štetnih efekata slobodnih radikala; može odgoditi vidljive znakove starenja; igra važnu ulogu u metaboličkim procesima koji proizvode energiju.

Calivita C 1000 Plus


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj