Idi na sadržaj
Proizvodi Nopalin i Chromium Max, odnosno zdravi pomažu ne samo u mršavljenju
CaliVita

Proizvodi Nopalin i Chromium Max, odnosno zdravi pomažu ne samo u mršavljenju


Nopalin je proizvod od nopal kaktusa. Podržava detoksikaciju i kao bogat izvor vlakana, pozitivno utiče na rad creva i izvor je vitamina (B1, B2, niacina) i minerala za organizam. Nopal kaktus može spriječiti apsorpciju masti, a ima i pozitivan učinak na njihovu razgradnju i izlučivanje. Zahvaljujući svojim diuretičkim svojstvima, podržava rad mokraćne bešike i podržava rad bubrega.

Blagotvorni efekti nopala

Nopal utiče na metabolizam ugljikohidrata i masti. Dokazano je da snižava nivo šećera u krvi i time smanjuje osjećaj gladi. Zahvaljujući visokom sadržaju dijetalnih vlakana i niacina, snižava povišene nivoe holesterola (LDL) i triglicerida, te sprečava pretvaranje viška šećera u masti. Sprečava prekomerno zakiseljavanje organizma i sprečava zatvor, a takođe se efikasno bori protiv rezistentnih vrsta iz roda Candida. Saznajte više o Nopalin dodatku prehrani.

Calivita Nopalin

Koja je uloga hroma u ljudskom tijelu?

Krom je esencijalni mikronutrijent, što znači da ga ljudsko tijelo nije u stanju proizvesti i možemo ga dobiti samo iz vanjskih izvora. Krom je uključen u pravilan metabolizam polisaharida, proteina i masti i pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Kao rezultat toga, može pomoći u sprječavanju „žudnje“ za slatkišima, koja je uzrokovana naglim oscilacijama nivoa šećera u krvi, te tako doprinosi djelotvornosti mršavljenja. Nisu svi oblici hroma pravilno apsorbovani. Jedinjenja hroma sa organskom vezom, kao što je hrom pikolinat, najbolje se apsorbuju u telu i koriste.

Blagotvorno dejstvo hroma


  • Smanjuje želju za slatkišima i polisaharidima.
  • Pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Pomaže u sprečavanju naglih fluktuacija nivoa šećera u krvi i rezultirajućeg „ukusa“, posebno slatkog.
  • Podržava djelovanje hormona inzulina. Prema istraživanjima, hrom podržava uzimanje inzulina u stanicama, čime se poboljšava funkcioniranje ovog hormona. A kada insulin radi ispravno, nivoi šećera u krvi ostaju uravnoteženi.
  • Utiče na metabolizam polisaharida, proteina i masti i na taj način poboljšava njihovu relativnu zastupljenost u organizmu. Efikasno pomaže u transformaciji proteina u mišićnu masu i šećera u energiju.
  • Pozitivno utiče na nivo holesterola, poboljšava stanje krvnih sudova, a takođe je odličan način za iscrpljenost, jer obezbeđuje organizmu veću dozu energije.

Jeste li znali da se u dodatku prehrani Chromum Max 500 nalazi najapsorptivniji spoj hroma - pikolinat.




There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj