Idi na sadržaj
Pro-STP sa ekstraktom palmete - idealna podrška za prostatu
CaliVita
Published by Calivita Partner u Podrška za zdravlje muškaraca · 24 April 2023
Tags: ProSTPekstraktpalmeteprostata

Pro-STP sa ekstraktom palmete - idealna podrška za prostatu


Benigno povećanje prostate je prvenstveno hormonska promjena koja se može protumačiti kao muški vrhunac i pogađa gotovo sve muškarce prije ili kasnije. Obično počinje u 40-im godinama, ali se može javiti i u 30-im. Do 70. godine u prosjeku 80-90% muškaraca iskusi simptome. Međutim, znamo mnoge biljke koje mogu efikasno pomoći kod ove bolesti.

Ekstrakt ploda saw palmeto (Serenoa repens)


Jedna od najpopularnijih je sau palmeta, čiji ekstrakt, što potvrđuju brojna istraživanja i veliko iskustvo, efikasno smanjuje simptome benignog uvećanja prostate. Njegov mehanizam djelovanja je složen, uključujući smanjenje upale, ali se također pokazalo da ima antiestrogeni učinak i podržava održavanje normalnog nivoa testosterona u krvi.

Koncentrat listova koprive (Urtica dioica)


Ekstrakt lista koprive, koji je posebno popularan sastojak biljnih terapija za povećanje prostate u Njemačkoj, može inhibirati rast stanica prostate, sprječavajući daljnji rast, a također može pomoći u prevenciji ili liječenju uobičajenih infekcija urinarnog trakta smanjenjem upale i diuretičkih učinaka.

Biljni fitosteroli - pomažu li kod povećanja prostate?


Posebnost Pro-STP-a je dodatak fitosterola. Fitosteroli su spojevi koji se nalaze u mnogim biljkama i biljnim uljima koje naše tijelo ne proizvodi. U studijama koje su uključivale muškarce sa benignom hiperplazijom prostate, mješavine fitosterola su bile efikasne u smanjenju urinarne inkontinencije.

Calivita Pro-STP

Pro-STP dodatak sadrži i cink, selen, laneno seme u prahu, likopen i bioperin, koji podržavaju zdravlje muškaraca!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj