Idi na sadržaj
Otkrijte svojstva bio ulja lavande
CaliVita
Published by Calivita Partner u Esencijalna ulja · 26 Jun 2023
Tags: eteričnouljelavanda

Otkrijte svojstva bio ulja lavande


Ljeto nam ne donosi samo sunce, već i mnoga blaga prirode. Tipičan cvijet sezone, lavanda je jedno od najsvestranijih, nježno namirisanih biljaka koje je stoljećima popularno zbog svojih vrijednih aktivnih sastojaka.

Jedan od najvećih promotora ulja lavande je francuski hemičar Gattefossé. Nakon što je teško povrijedio ruku u eksploziji u fabrici parfema, ranu je namazao uljem lavande. Mjesto opekotine nije bilo inficirano i rana je zacijelila bez ožiljaka.

Vrijednu lavandu ubrzo je otkrila i kozmetička industrija. Naši djedovi i bake su već znali da će miješanje nekoliko kapi ulja lavande s balzamom kosu učiniti prekrasno sjajnom i mirisnom, štiteći tako od oštećenja uzrokovanih jakom sunčevom svjetlošću.

Novo BIO ulje lavande iz Calivite također može pomoći cijeloj porodici u mnogim situacijama tokom ljeta. Ulje lavande pomaže kod manjih rana, posjekotina i ogrebotina tokom praznika, a smanjuje i rizik od ožiljaka, pa se preporučuje da u kućni ormarić stavite bočicu ulja lavande.

ulje lavande Calivita

Ali ne samo da ga vrijedi ponijeti sa sobom, ulje lavande savršeno opušta, a njegov intenzivan miris ne samo u ormaru, već i napolju pomaže u odstranjivanju insekata i komaraca, čineći vaš boravak zaista ugodnim iskustvom.

Isprobajte novo Calivita bio ulje lavande i uživajte u ljetu bez brige!


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Maja Đorđević
04 Jul 2023
Kao žena koja je nedavno počela da koristi ulje lavande, otkrila sam da je to zaista pozitivan dodatak mojoj svakodnevnoj rutini. Njegova umirujuća i umirujuća svojstva pomažu mi da se opustim i opustim, a istovremeno poboljšavaju kvalitet mog sna. Pored toga, nahranio je i poboljšao izgled moje kože. Toplo preporučujem ulje lavande svima koji traže prirodnu negu i dobrobit.
Nazad na sadržaj