Idi na sadržaj
Napunite svoje mineralne rezerve sa MagneZi B6 i Calcium Magnesium PLUS!
CaliVita
Published by Calivita Partner u Minerali · 4 Jul 2023
Tags: mineraliMagneZiB6CalciumMagnesiumPLUSkalcijummagnezijum

Napunite svoje mineralne rezerve sa MagneZi B6 i Calcium Magnesium PLUS


Stigao je jul, a sa njim i vrućina. U ovo doba godine, našim tijelima može biti potrebno više minerala nego što je normalno potrebno našem tijelu za pravilno funkcioniranje. Ali to je sasvim razumljivo jer kada više vremena provodimo napolju, više se krećemo, a i više se znojimo zbog vrućine. A zahvaljujući znojenju gubimo vrijedne minerale koje onda trebamo nadoknaditi.

To se posebno odnosi na magnezijum, koji je, između ostalog, neophodan za zdravu mišićnu aktivnost.

Tokom odmora, vjerovatno ćete češće voziti bicikl i provoditi više vremena na biciklu. I naravno, ovo nije jedina aktivnost koja može jako opteretiti vaše tijelo. Na primjer, ako provodite vrijeme na plaži i samo povremeno plivate ili se bavite vodenim sportovima s prijateljima, sigurno ćete osjetiti da vašem tijelu treba mnogo više energije. To zapravo može značiti da su vaše zalihe magnezija iscrpljene i da ih je potrebno dopuniti.

MagneZi B6 sa magnezijum citratom


Proizvod Calivita MagneZi B6, koji je posebno razvijen za sveobuhvatnu podršku mišićnog i nervnog sistema, sadrži ne samo magnezijum, već i vitamin B6 i cink.

Magnezijum b6 Calivita se posebno preporučuje sportistima i osobama koje su izložene fizičkom stresu, kao i prekomernom gubitku tečnosti (npr. znojenje) i kad god osetite da biste mogli da iskoristite dodatnu energiju u napornim i iscrpljujućim danima.

Naravno, znojenje ne iscrpljuje samo zalihe magnezijuma. Možda vam nedostaju i mnogi drugi minerali, uključujući kalcijum, koji je, kao i magnezij, neophodan za pravilnu funkciju mišića.

Calivita MagneZi B6

Kalcijum i magnezijum koji se lako apsorbuju


Na sreću, kalcijum se lako nadoknađuje (iako ga tijelo ne proizvodi). Calcium Magnesium PLUS od Calivita je dodatak prehrani koji sadrži kalcij i magnezij dizajniran da podrži zdravlje kostiju, pravilno funkcionisanje mišića i nervnog sistema. Kalcijum Magnezijum PLUS je dodatno ojačan vitaminima D3 i K2. Preporučamo ovaj proizvod posebno ako želite osigurati dovoljno kalcija kako bi odgovarali povećanoj fizičkoj aktivnosti.

Calivita Calcium Magnesium PLUS

Ne zaboravite napuniti svoje mineralne rezerve: pridružite nam se, uživajte u visokokvalitetnim Calivita proizvodima i uživajte u ljetu aktivno!


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Aleksandar Nikolić
04 Jul 2023
Nedavno sam otkrio dodatak magnezijuma B6 od Calivite, i on je promenio igru za moje opšte blagostanje. Ovaj proizvod je značajno poboljšao kvalitet mog sna, smanjio nivo anksioznosti i pomogao u održavanju zdravih mišića. Pažljivo izbalansirana formulacija i posvećenost kvalitetu čine ga izuzetnim izborom. Veoma se preporučuje za one koji traže prirodnu podršku za svoje zdravlje i uravnoteženiji način života. Hvala vam, Calivita, što ste stvorili tako izvanredan proizvod!
Nazad na sadržaj