Idi na sadržaj
Možete li uzimati vitamin D3 tokom cijele godine?
CaliVita
Published by Calivita Partner u Vitamini · 8 Maj 2023
Tags: vitamind3

Uloga i značaj vitamina D3 za ljudski organizam


Što se tiče podrške koju vitamin D pruža imunološkom sistemu, možemo biti sigurni da se nikada nećete prestati sjećati njegovih prednosti: koliko efikasno pomaže da se izbjegnu infekcije ili ih izliječi što je brže moguće. Iako to možda nikada nećete zaboraviti, moramo priznati da u posljednje vrijeme nismo puno pričali o drugim, dalekosežnim efektima - efektima na koje možete računati u bilo kojem trenutku, bez obzira na godišnje doba. Sada to nadoknađujemo ohrabrujući vas da pročitate naš kratki sažetak u nastavku i upoznate se s ovim mnogim korisnim efektima.

Oštećenje životne sredine i loš način života mogu dovesti do stresa ćelija i oslabiti njihov imunitet na duge staze. Hronična, latentna upala tada može uzrokovati niz zdravstvenih problema u rasponu od metaboličkih poremećaja svih vrsta, uključujući poremećeni metabolizam šećera i oštećenje krvnih žila, do problema s nervnim sistemom, do potencijalno ozbiljnijih stanja koja uključuju mentalnu neravnotežu. Nažalost, imuni sistem je u stanju da se okrene protiv sopstvenih ćelija i može čak izazvati degeneraciju ćelija.

Sada se vjerovatno pitate kakve to zapravo ima veze sa vitaminom D. Pa, istraživanja su pokazala da niski nivoi vitamina D koreliraju s višim markerima upale. Vitamin D može djelovati kao imunomodulator i usmjeriti rad našeg imunološkog sistema u pravom smjeru. Na ovaj način imuni sistem može efikasno da se bori protiv upale niskog stepena, kao što je gore navedeno, koje može uticati na celo telo.

Vitamin D može smanjiti rizik od razvoja raznih autoimunih bolesti (uključujući, na primjer, multiplu sklerozu, reumatoidni artritis), kao i raznih oblika raka. Osim toga, može pomoći u prevenciji dijabetesa, depresije, pa čak i srčanog udara. Blagotvorno djeluje na stanja kao što su inzulinska rezistencija (IR), hipertenzija, ateroskleroza i mentalna retardacija povezana sa starenjem, a može se koristiti i za jačanje kostiju i mišića te za prevenciju osteoporoze.

Pobrinite se da dopunite vitaminom D tokom cijele godine!

Nažalost, sposobnost našeg tijela da proizvodi ovaj za nas vrijedan vitamin opada s godinama, pa čak ni svakodnevno izlaganje suncu možda neće biti dovoljno. I kao što vidite, suplementacija vitaminom D nije ništa manje nego ključna. Zbog toga je potrebno stalno nadopunjavati prehranu vitaminom D tokom cijele godine. Stoga, ako još nemate vitamin D u svojoj ljekarni, krajnje je vrijeme da ga promijenite. Najjeftiniji vitamin D možete kupiti u apoteci, ali možete odabrati i tekuće vitamin D3 kapi iz Calivite asortimana proizvoda. Zahvaljujući visokoj kvaliteti potvrđenoj cGMP sertifikatom, bićete sigurni da je to najbolji izbor koji garantuje visoku bioraspoloživost vitamina D3. Jedno pakovanje sadrži 1000 kapi. Saznajte više o CaliVita D-Drops tečni vitamin D 30ml.

CaliVita D-Drops tečni vitamin D 4 x 30ml


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Stefan Jovanović
04 Jul 2023
CaliVita vitamin D3 je promenio igru za moje zdravlje. Izuzetan kvalitet i optimalna doza značajno su poboljšali moje opšte stanje. Osećam se više energije, moj imuni sistem je jači i podržava zdravlje kostiju. Sa svojom praktičnošću i efikasnošću, CaliVita vitamin D3 postao je suštinski deo moje svakodnevne rutine. Toplo ga preporučujem svima koji traže pouzdan i moćan dodatak vitaminu D3.
Nazad na sadržaj