Idi na sadržaj
Krom koji se lako apsorbira Calivita Chromium Max 500 s krom pikolinatom
CaliVita
Published by Calivita Partner u Minerali · 21 Avgust 2023
Tags: chromiummaxpikolinathrom

Calivita Chromium Max 500 s krom pikolinatom


Krom je jedan od osnovnih elemenata u tragovima. Prisutan je skoro svuda: u vazduhu, vodi, zemljištu, ali i u hrani. Najvažniji izvori hroma su meso, škampi, riba, jaja, integralne žitarice, orašasti plodovi i neko voće i povrće (npr. kruške, paradajz, brokula, pečurke).

Zahvaljujući njegovom blagotvornom dejstvu, lakše i efikasnije se pridržavamo dijete.

Kakav je efekat organskog hroma


Blagotvorni efekti hroma:

Smanjuje želju za slatkišima i polisaharidima.

Pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Pomaže u sprečavanju naglih fluktuacija nivoa šećera u krvi i pojavljivanja "žudnje", posebno za slatkišima.

Krom podržava funkciju hormona inzulina. Prema istraživanjima, hrom podržava uzimanje inzulina u stanicama, a samim tim i poboljšava funkcioniranje ovog hormona. A kada insulin radi ispravno, nivoi šećera u krvi ostaju uravnoteženi.

Krom utiče na metabolizam polisaharida, proteina i masti, čime se poboljšava njihova relativna zastupljenost u tijelu. Efikasno podržava transformaciju proteina u mišićnu masu i šećera u energiju.

Krom pozitivno utiče na nivo holesterola, poboljšava stanje krvnih sudova, a takođe je i odlično sredstvo protiv umora, jer obezbeđuje organizmu veći unos energije.

Jeste li znali da nakon 35. godine hrom postaje sve potrebniji? Kako starimo, naše tijelo postaje sve manje sposobno da upravlja šećerom u krvi jer ga stanice teže apsorbuju i sagorevaju. Ova pojava onda lako može dovesti do problema sa regulacijom nivoa šećera u krvi, ali i do dijabetesa.

Calivita Chromium Max 500


Calivita Chromium Max 500

Prilikom odabira dodatka prehrani s organskim kromom, vrijedi obratiti pažnju na proizvode koji sadrže krom pikolinat koji se dobro apsorbira. Upravo ovo organsko jedinjenje hroma osigurava najbolju bioraspoloživost ovog elementa. Calivita Chromium Max 500 sadrži 500 µg hrom pikolinata, od čega je hrom 60 µg. Chromium Max 500 proizvod je nagrađen cGMP certifikatom kvalitete koji garantuje visoku kvalitetu i sigurnost proizvoda.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj