Idi na sadržaj
Koju kremu za intimnu higijenu za iritacije je najbolje odabrati?
CaliVita
Published by Calivita Partner u Kozmetika · 6 Februar 2023
Tags: EveryMomentkremazaintimnuhigijenu

Koju kremu za intimnu higijenu za iritacije je najbolje odabrati?


Every Moment je krema koja ne sadrži hormone i parabene, podržava uravnotežen, sretan seksualni život i omogućava intenzivne i senzualne intimne trenutke.

EveryMoment - Moderna kozmetika za intimnu higijenu, bez parabena, hormona, na bazi prirodnih biljnih sastojaka.

EveryMoment je krema za intimnu njegu žena. Aktivne tvari kreme podržavaju zdravlje i pravilnu funkciju vagine. Ova jedinstvena krema, koja ne sadrži hormone i parabene, podržava uravnotežen, sretan seksualni život i omogućava intenzivne i senzualne intimne trenutke.

Kako povećati seksualno zadovoljstvo?


Ova prirodna formula je mnogo više od kreme koja povećava seksualno zadovoljstvo. Preporučujemo je za svakodnevnu upotrebu, bez obzira na seksualnu aktivnost, jer prirodni sastojci kreme smanjuju rizik od infekcija, potiču epitelizaciju (ubrzavaju zacjeljivanje), smiruju iritaciju sluznice i daju joj elastičnost. Prirodni sastojci koji se koriste tokom intimnog odnosa podržavaju dotok krvi u genitalije, blago podmazuju, daju osjećaj hidratacije i pružaju bolje senzacije. Upotreba prirodnih sastojaka EveryMoment kreme tokom cijele godine, a posebno ljeti, trebala bi biti dio obavezne intimne higijene zbog pojačanog znojenja i povećanog rizika od infekcija kojima smo izloženi. Takođe tokom, a posebno nakon menopauze, mogu se javiti različiti faktori koji negativno utiču na vaginalno podmazivanje. Stoga se redovna upotreba posebno preporučuje nakon menopauze, jer se s godinama smanjuje količina kolagena i elastina.

EveryMoment - krema za intimnu higijenu protiv iritacija

Prirodna krema za intimna područja


L-arginin daje trenutni ugodan osjećaj topline u slučaju ozljeda unutar vagine i vlaži mukoznu membranu. Zajedno s ruzmarinom, L-arginin stimulira dotok krvi u karlicu, povećavajući osjetljivost na podražaje. Zelena alga hlorela pomaže u održavanju elastičnosti i čvrstoće, savršeno nadopunjujući svojstva kolagena i elastina, a osim općeg hidratantnog i jačajućeg efekta, uključuje i sintezu ova dva proteina. Ulje eukaliptusa ima antiseptička svojstva, vučja bobica stimuliše epitelizaciju, a zajedno sa kamilicom i aloe verom blagotvorno deluju na sluzokožu i kožu. Zeleni čaj je snažan antioksidans koji osvježava i vlaži kožu.

EveryMoment krema sadrži aktivne supstance koje:
  • povećavaju količinu kolagena u tkivima i daju vagini elastičnost i čvrstoću
  • pomažu u održavanju odgovarajućeg pH vagine i vaginalne flore
  • ubrzati oporavak od mikropovreda nastalih tokom normalnog seksualnog odnosa
  • podržavaju kvalitetu seksualnog odnosa povećanjem cirkulacije krvi u genitalijama, što čini odnos intenzivnijim
  • djeluje kao lubrikant
  • pomažu u održavanju normalne vaginalne flore i na taj način smanjuju rizik od infekcija koje prate seksualnu aktivnost, ali mogu biti i posljedica vanjskih faktora (putovanja, nezdrava okolina, bazeni i saune...) i unutrašnjih faktora (bolesti, problemi s cirkulacijom , hormonska terapija, antibiotska terapija, stres…).


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Vladimir Tomić
08 Avg 2023
Linija proizvoda za negu kože CaliVita je prava revolucija. Primetio/la sam izvanrednu razliku u teksturi i izgledu moje kože otkako sam uključio/la njihove proizvode u svoju rutinu.
Nazad na sadržaj