Idi na sadržaj
Koji sok od nonija odabrati? Polinezijski ili organski noni? Upoređujemo i predlažemo.
CaliVita
Published by Calivita Partner u Super voće · 7 Avgust 2023
Tags: polinezijskiorganskinonisok
Ti si ono što jedeš

Koji sok od nonija odabrati? Polinezijski ili organski noni? Upoređujemo i predlažemo


Ljeto je vrijeme kada bi svi trebali uživati u obilju svježeg voća. Ali, naravno, presudna je kvaliteta voća koje dolazi na vaš sto – kao i ukupna čistoća hrane koju jedete. „Ti si ono što jedeš“, kaže izreka, zasnovana na ideji koja potiče iz antičke Grčke i koja se na kraju pripisuje Hipokratu. Ova drevna ideja nikada nije prestala da raste u nama. Naprotiv, danas je to postalo još značajnije i opravdanije, jer doživljavamo da hrana iz konvencionalne proizvodnje gubi veliki dio svoje nutritivne vrijednosti i potencijalno čak sadrži hemikalije štetne po naše zdravlje. Iza ovog procesa stoji velika poljoprivreda i objašnjava zašto je organska proizvodnja sve poznatija i cijenjena, te otkriva razloge njene sve veće popularnosti posljednjih godina.

Dakle, šta organsko čini boljim za vas?


Evo liste prednosti koje organsku hranu čine boljim izborom:

1. Zdrav način života


Oni koji jedu certificiranu organsku hranu vjeruju da mogu živjeti zdravije, a istraživanja potvrđuju mnoge prednosti organskih sastojaka.

2. Hrana sa većim sadržajem hranljivih materija, boljeg ukusa i boljeg kvaliteta


Zahvaljujući stoljećima starim, nježnim metodama prerade koje su se pokazale dugoročnim korisnim, i proizvodnji prilagođenoj lokalnoj sredini, organska hrana obično sadrži više vitamina i minerala, ima bolji okus i bolji ukupni kvalitet od konvencionalnih neorganskih proizvoda. .

3. Čistoća i sigurnost


Važno je da se organski proizvodi proizvode bez upotrebe sintetičkih hemikalija, što znači da ne sadrže fungicide i insekticide, kao ni bilo kakva dezinfekciona sredstva ili ostatke đubriva.

Pored dugogodišnje težnje da se što više oslanja na prirodne sirovine, Calivita prati i ove trendove, zbog čega ćete u našoj ponudi pronaći sve više ekoloških proizvoda ove kompanije.

Jedan od naših vodećih Calivita proizvoda, Organic Noni, nije samo certificiran organski, već je nedavno posebno certificiran od strane tijela za sigurnost hrane u državi članici EU i zajamčeno je da ne sadrži pesticide i druge hemikalije. Drugim riječima, čistoću i sigurnost ovog proizvoda potvrdile su i podržale dvije nezavisne, nezavisne, kredibilne organizacije.

Novi organski noni

Sve što je važno nalazi se u jednom voću - Organic Noni


Morinda citrifolia (na polinezijskim jezicima naziva se noni) jedinstveno je egzotično voće koje sadrži niz važnih tvari, aminokiselina, vitamina i minerala. Oni smanjuju upalne procese u tijelu i podržavaju zdravu ćelijsku aktivnost i proliferaciju stanica. Ovo je dodatno poboljšano trostrukim efektom organskog nara, organskih trešanja i organskog grožđa koji se dodaju organskom noniju dajući proizvodu intenzivan voćni okus. Dok aktivni sastojci polinezijskog soka nonija potiču iz netaknute prirode, organski noni dolazi s bio-certificirane farme.

Zašto se onda ustručavate da preduzmete akciju da održite sebe i svoju porodicu zdravim? Isprobajte Calivita Organic Noni i nastavite pretraživati naš asortiman za druge certificirane organske proizvode i uživajte u prednostima!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj