Idi na sadržaj
Kako podržati jetru ljeti? Upoređujemo gospinu travu i Liver Aid
CaliVita
Published by Calivita Partner u Biljna podrška · 17 Jul 2023
Tags: GospinatravaLiverAidjetra

Kako podržati jetru ljeti? Upoređujemo gospinu travu i Liver Aid


Trenutno je poznato više od 500 vitalnih funkcija jetre, od kojih su glavne detoksikacija i razgradnja i izlučivanje spojeva i toksina apsorbiranih iz crijeva. Jetra je odgovorna za nivo holesterola u telu i takođe igra ulogu u kontroli težine. Bez sumnje, jetra igra važnu ulogu u funkcionisanju našeg organizma, ali joj se ne posvećuje dovoljno pažnje dok se ne pojave neki simptomi.

Koliko "otrova" dnevno isporučujete svojoj jetri?


Tokom života naša tijela su izložena bezbrojnim faktorima koji oštećuju jetru. To uključuje određene lijekove, kemikalije, konzervanse, pa čak i alkohol. Prepuštajući se zadovoljstvu, lako možemo zaboraviti na dugoročne posljedice. Pretjerana konzumacija alkohola i umjetnih supstanci u prerađenoj hrani također mogu ozbiljno opteretiti našu jetru.

Zašto ne posvetimo više pažnje našoj jetri?


Jednostavno zato što ne postoje specifični simptomi disfunkcije jetre, a ako postoje, možda već postoji ozbiljniji problem. Iako je naša jetra jedinstvena među našim organima po tome što ima nevjerovatnu sposobnost regeneracije, bolji smo u sprječavanju i liječenju problema.

Kako možemo bolje zaštititi našu jetru?


Na primjer, sa gospinom travom, koja je u tu svrhu korištena već krajem 19. stoljeća. Gospina trava štiti jetru na tri načina:

  • Stabilizuje i jača membrane ćelija jetre, što sprečava prodiranje toksina.
  • Neutralizira slobodne radikale kao efikasan antioksidans.
  • Podržava sintezu proteina, stimulira proizvodnju ćelija jetre, ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva jetre i zamjenu mrtvih stanica.

Calivita Liver Aid

Calivita Liver Aid - kompleks za detoksikaciju


Nažalost, kantarion ne treba koristiti u ljetnim mjesecima, kada više vremena provodimo na suncu, jer može dovesti do fotoalergije, pa čak i opekotina. Često je, međutim, ljeti našoj jetri potrebna pojačana podrška zbog veće količine hrane koja se pojede, posebno na roštilju. Proveren izbor bi bio, na primer, dodatak ishrani Liver Aid, koji sadrži aminokiseline koje sadrže sumpor i koje povećavaju sposobnost jetre da se samoizleči, i hrom, koji podržava jetru. Liver Aid također dopunjava ishranu, između ostalog: u holinu, ekstrakt sjemenki čička (standardizirani 80% silimarin, standardizirani 30% silibin), koji, kako istraživanja potvrđuju, blagotvorno djeluje na funkciju jetre i podržava probavu i čišćenje organizma. .


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj