Idi na sadržaj
Kako ojačati imunitet brigom o crijevnoj flori uz Ac Zymes Plus certificirani probiotik s prebiotikom
CaliVita
Published by Calivita Partner u Za bolji imunitet · 29 Septembar 2023
Tags: ACZymesPLUSprobiotik

Kako ojačati imunitet uz Ac Zymes Plus certificirani probiotik s prebiotikom


U našem probavnom sistemu, štetne i korisne bakterije žive u stanju ravnoteže koji se dinamički mijenja. Ako se ta ravnoteža poremeti, korisne bakterije se oštećuju, a štetne se ubrzano razmnožavaju i na taj način narušavaju rad crijevnog sistema.

Sada dobro znamo da crijevna flora obavlja nekoliko funkcija bitnih za zdravlje. Između ostalog, podržava probavu i igra ulogu u detoksikaciji organizma. Upravo u crijevima se proizvodi gotovo 70% imunoloških tvari i više od polovine vitamina K rastvorljivog u mastima, koji je neophodan za zgrušavanje krvi.

Uloga probiotika tokom terapije antibioticima


Prehlada, infekcija ili zarazna bolest i antibiotici koji se preporučuju za njeno liječenje dovoljni su da značajno promijene ravnotežu crijevne flore. Štaviše, stresan način života, pušenje, promjene okoline, monotona prehrana ili nepravilna prehrana izvori su prijetnji zdravom funkcioniranju crijeva.

Koji su simptomi poremećaja crijevne flore


Uništavanjem korisnih bakterija, patogene bakterije i gljivice dobivaju prostor. Simptomi ovoga mogu biti gastrointestinalne tegobe, dijareja, nadutost, ali u najgorem slučaju mogu doći do ozbiljnijih problema.

Zašto je zdrava crijevna flora važna?


Infekcije disajnih puteva danas su sve češće. Probiotici igraju veoma važnu ulogu u odbrani jer mogu inhibirati rast virusa, kao i ojačati imuni sistem. Budući da funkcioniranje našeg imunološkog sistema u velikoj mjeri ovisi o funkcioniranju crijevne flore, ako je ovaj osjetljivi sistem oštećen zbog nekog štetnog djelovanja, postajemo podložniji virusnim infekcijama.

AC-Zymes PLUS

Kako podržati crijevnu floru sa AC-Zymes PLUS?


U cilju prevencije bolesti, vrijedi svakodnevno konzumirati prebiotičku hranu (banane, zobene pahuljice, bijeli luk) i probiotike. Jedan od popularnih cGMP sertifikovanih pre- i probiotičkih preparata je AC-Zymes PLUS, koji sadrži 6 milijardi šest različitih sojeva probiotičkih bakterija u jednoj kapsuli. Ovaj dodatak prehrani sadrži i prebiotik (fruktooligosaharide-FOS) i osim što podržava crijevnu floru i štiti integritet probavnog sistema i crijeva, doprinosi i pravilnom funkcionisanju imunog sistema. Uz njegovu pomoć možete zaštititi odgovarajuću bakterijsku floru probavnog trakta, tako da možete efikasno podržati zdravo funkcionisanje vašeg probavnog sistema.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj