Idi na sadržaj
Kako odabrati proizvod sa omega 3 kiselinama za djecu
CaliVita
Published by Calivita Partner u Zdravlje djece · 16 Mart 2023
Tags: omega3djeca

Certifeid proizvod sa omega 3 kiselinama za djecu


Pronaći dobar proizvod sa omega 3 kiselinama nije nimalo lako. Mnogo je ovih proizvoda dostupnih u ljekarnama i na internetu. Najčešće se takvi dodaci ne testiraju na kontaminante ili teške metale koji se mogu naći u morskoj ribi. Dakle, što trebate tražiti da biste pronašli visokokvalitetan, siguran proizvod sa omega 3 za svoje dijete? Vrijedi obratiti pažnju na certificirane proizvode koji jamče pravu kvalitetu. Po našem mišljenju, takvu garanciju daje cGMP sertifikat, koji dokazuje da je svaka serija sirovine ispitana na čistoću i kvalitet.

Preporučeni proizvodi za djecu sa omega 3 masnim kiselinama


Na tržištu se pojavio novi visokokvalitetni proizvod sa tekućim omega 3 kiselinama - Nordic Pure Omega 3 Liquid. Ovaj tekući proizvod na najbolji mogući način nadopunjuje Calivita liniju cGMP certificiranih omega 3 proizvoda. Sada možete odabrati klasične omega 3 kapsule sa Omega 3 Concentrate ili Chewable Omega 3 meke kapsule za žvakanje ili novu formulu sa tečnom Omega 3. Nordic Pure Omega 3 Liquid je vrhunski proizvod sa omega-3 masnim kiselinama prirodnog izvora, odnosno iz jetre bakalara, ali iz održivog ulova na pažljiv i delikatan način, kako bi se sačuvali njeni prirodni vrijedni nutrijenti - esencijalne omega-3 masne kiseline, vitamini A i D i za dobrobit ekosistema.

Omega 3 je hrana za mozak


Jeste li ikada željeli pomoći svojoj djeci da postanu bolja i pametnija?

Želite li da se bolje nose sa domaćim i školskim obavezama? Dobro je znati da ovdje omega-3 masne kiseline mogu pružiti vašoj djeci dodatnu podršku. Naime, mogu im pomoći da poboljšaju koncentraciju, održe pažnju, čitaju i pišu, a mogu i poboljšati san i raspoloženje. Sve u svemu, čini se da pružaju dovoljno čvrstu osnovu za bolji učinak. Ali omega-3 također može biti od pomoći ako želite svesti na najmanju moguću mjeru potencijalne izostanke iz škole, s obzirom da omega-3 pomažu vašem tijelu da se bori protiv patogena da bude što spremnije za zimu. S novom Nordic Pure Omega 3 tekućinom to se lako postiže. Proizvod je u tečnom obliku, tako da neće biti problema sa gutanjem, kao ni sa dozom koja se lako može prilagoditi individualnim potrebama svakog člana domaćinstva. Ovo Calivita ulje jetre bakalara ima blagi okus limuna kako bi neutralizirao okus ribe.

Nordic Pure Omega 3 za djecu

Mentalna jasnoća i mentalna svježina


Omega-3 masne kiseline mogu biti podrška ne samo imunološkom sistemu vaše djece, već i roditeljima, jer je to jedan od načina na koji ih možete zaštititi. Usporavanje procesa mentalnog propadanja i prevencija demencije i depresije što je više moguće i što duže daje vam ogromne pogodnosti na koje se možete osloniti bez obzira na godišnje doba. Na taj način svojim roditeljima možete dati šansu: poboljšati svoje mentalne sposobnosti, brzinu razmišljanja i pamćenja, kako bi ostali zdravi i uživali u životu i upoznavanju svojih unuka.

Dobrobit i energija


Naravno, kada je u pitanju suplementacija ovim vrijednim tvarima, ne smijete zaboraviti ni na sebe, jer omega 3 masne kiseline mogu pomoći kod umora i svakodnevnog stresa uzrokovanog brzim tempom života. Omega-3 masne kiseline štite srce i doprinose njegovom normalnom funkcionisanju; pomažu vašem tijelu da se bori protiv upale i čine vas imunim na kronične bolesti. Osim fizičkog, podržavaju i mentalno zdravlje i mogu vam poboljšati raspoloženje kako biste bez ikakvih prepreka uživali u divnom vremenu provedenom sa voljenima.

Omega 3 za žvakanje - Chewable Omega 3

Omega 3 kapsule za žvakanje


Pored tečne omege, tu su i meke kapsule za žvakanje sa blagim ukusom limuna - Chewable Omega 3. Praktične su za sve koji ne vole ili ne mogu da gutaju kapsule, posebno za decu, jer su kapsule slatkog ukusa. Lako se upijaju i ne iritiraju želudac. Dobivaju se molekularnom destilacijom koja osigurava maksimalnu čistoću koncentrata ribljeg ulja.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj