Idi na sadržaj
Joint ProteX FORTE, odnosno efikasne tablete za zglobove ne samo za starije osobe
CaliVita
Published by Calivita Partner u Za zglobove i kosti · 1 Februar 2023
Tags: CalivitaJointProteXFORTE

Calivita Joint ProteX FORTE, odnosno efikasne tablete California Fitness za zglobove ne samo za starije osobe


Slobodu kretanja najčešće cijenimo tek kada je naglo ili postepeno gubimo. Ne radi se samo o nezgodama, takmičarskim sportovima i redovnim intenzivnim treninzima, kao i o prirodnim procesima starenja koji mogu uticati na naš mišićno-koštani sistem. Svako ko je imao oštećenu, istrošenu hrskavicu zna koliko i najmanji pokret može biti težak.

Šta pomaže u obnovi zglobne hrskavice?


U odrasloj dobi, stanje zglobne hrskavice ovisi o kvaliteti i količini intercelularnog materijala koji proizvode stanice hrskavice, uključujući sadržaj vode. Ako hrskavica izgubi sadržaj vode, njena elastičnost se smanjuje, čineći je osjetljivijom. Neelastično opterećenje hrskavice uzrokuje mikrotraumu koja može pokrenuti daljnje degenerativne procese. Na taj način se lako razvija ovaj strašni proces, pri čemu se ujutro jedva krećemo, a našim zglobovima treba vremena da se „pokrenu“ i naš pokret se regeneriše. Međutim, ovo je samo početak, kasnije je svaki pokret bolan, pa čak i ograničen. Na kraju krajeva, čak i u mirovanju postoji bol. Za zdravlje hrskavice preporuča se konzumacija raznih tvari koje štite hrskavicu. To uključuje važne građevne blokove hrskavice: glukozamin i hondroitin sulfat, koji nažalost nisu uvijek dostupni u dovoljnim količinama kod starijih osoba, pa njihova suplementacija može biti od ključnog značaja u prevenciji i liječenju.

Calivita Joint ProteX FORTE - efikasan proizvod za zglobove


Joint ProteX FORTE je jedan od najefikasnijih proizvoda za zaštitu hrskavice, ali ne samo da podržava regeneraciju hrskavice, već podržava i proizvodnju sinovijalne tekućine između kostiju. Ovo je zaista jedinstven preparat, jer osim tvari koje podržavaju kretanje tijela, kao što su hijaluronska kiselina ili glukozamin, sadrži i biljne ekstrakte sa dugom istorijom u narodnoj medicini, poput kurkume ili trave livade.

Calivita Joint ProteX FORTE

Joint ProteX FORTE se preporučuje ne samo starijim osobama, već i sportistima i fizički aktivnim osobama. Proizvod je savršen i za nakon ozljeda i ozljeda tijekom rekonvalescencije i rehabilitacije. Efikasnost Joint Protex Forte potvrđuju mnoga pozitivna mišljenja ljudi koji su ga isprobali.


5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Aleksandar Đorđević
08 Avg 2023
Apsolutno obožavam proizvode CaliVita! Postali su neophodan deo mog svakodnevnog rituala i pomažu mi da održim zdrav i uravnotežen način života
Nazad na sadržaj