Idi na sadržaj
Godine su samo broj - zdravi savjeti protiv starenja
CaliVita

Godine su samo broj - zdravi savjeti protiv starenja


Možda bi svako od nas želio zauvijek ostati mlad i nimalo ne stariti, nemati bore ili bilo kakve zdravstvene probleme povezane sa godinama, ukratko, osjećati se odlično i izgledati sjajno. Vrijeme se ne može zaustaviti, ali možete li pronaći drugo rješenje? Kako učiniti da muškarac ostane zdrav, privlačan i pun snage što duže?

U zdravom telu zdrav duh


Jedan od uzroka oštećenja tkiva koja dovode do starenja i smrti su slobodni radikali, koji pod određenim okolnostima mogu oštetiti tijelo. Naše tijelo koristi antioksidantnu zaštitu za borbu protiv prekomjernog stvaranja slobodnih radikala.

Antioksidansi uključuju širok spektar supstanci, od kojih su neke esencijalne za tijelo, dok se druge unose hranom. Ove supstance su efikasne protiv starenja i bolesti povezanih sa starenjem. Jaki antioksidansi uključuju vitamine C i E, selen, beta-karoten, lutein, likopen, koenzim Q10, kurkumin, flavonoide i druge supstance. Antioksidativni učinak kurkumina koristi proizvod Curcuma Pro i, u manjoj mjeri, Joint ProteX FORTE, koji ciljano djeluju na naše zglobove koji se mogu istrošiti s godinama.

Vitamin C protiv starenja


Vitamin C je jedan od naših najboljih pomagača u održavanju mladosti. Odgovoran je za sintezu kolagena i pomaže u stvaranju vezivnog tkiva u koži, što poboljšava elastičnost kože i smanjuje pojavu bora. Vitamin C također blagotvorno djeluje na moždanu aktivnost i otklanja osjećaj umora, zahvaljujući čemu pomaže u održavanju vitalnosti.

Iz čitavog asortimana proizvoda sa vitaminom C vrijedi odabrati Liquid C, koji osim prirodnog vitamina C sadrži i bioflavonoide iz šipka koji potpomažu njegovu apsorpciju i umnožavaju njegovo antioksidativno djelovanje.

Anti-aging

Korisni antioksidansi polifenoli


Polifenoli, koji uključuju i flavonoide, imaju značajna antioksidativna svojstva, zahvaljujući kojima utiču na zdravlje i podmlađivanje organizma. Polifenoli podržavaju apsorpciju vitamina C, imaju protuupalna i antikancerogena svojstva, povećavaju imunitet i jačaju zidove krvnih žila. Mogu biti efikasni kod upale proširenih vena, što može biti jedan od problema kod starijih osoba.

Pošto polifenoli imaju i antioksidativna svojstva, oni pružaju adekvatnu zaštitu od starenja organizma. Polifenoli uključuju, na primjer, rutin, kvercetin, resveratrol, epikatehin i druge. Od naših proizvoda izdvajamo proizvod Resveratrol PLUS koji pored resveratrola sadrži i koenzim Q10, koji također ima snažno antioksidativno djelovanje.

Ljepota i vitalnost za kožu


Zrela koža će imati koristi od visokokvalitetne kozmetike. Teško da bilo koji savremeni proizvod za stariju kožu može bez hijaluronske kiseline, djelotvorna su i razna kvalitetna prirodna ulja poput masline, jojobe i badema, kao i shea puter. Sve ove tvari, zajedno s aloe verom, sadržane su u kremi protiv starenja koja savršeno hrani i vlaži kožu koja stari.

ORGANICARE krema protiv bora (50 ml) smanjuje vidljivost bora, intenzivno vlaži i hrani kožu lica, vrata i dekoltea. Brzo se upija, prijatne je, meke i delikatne teksture, a istovremeno brzo i vidljivo zateže i ispunjava kožu. Njegova tajna leži u jedinstvenoj kombinaciji prirodne hijaluronske kiseline i organskih biljaka kao što su aloe vera, maslinovo ulje, bademovo ulje, shea maslac i ulje jojobe.

Ali svoju ljepotu trebamo podržavati ne samo izvana, već i iznutra. Neizostavan pomagač u tome će biti Full Spectrum, koji će našem tijelu obezbijediti potrebne minerale i vitamine, a samim tim i podržati njegovu vitalnost.

#glamUp eliksir mladosti sa kolagenom, hijaluronskom kiselinom i beta-karotenom!

#glamUp sadrži visoku dozu hidroliziranog kolagena, koji je dopunjen hijaluronskom kiselinom i drugim prirodnim antioksidansima. Aktivne tvari sadržane u njemu mogu smanjiti dubinu bora, poboljšati hidrataciju i elastičnost kože, smanjiti upalu kože i zaštititi stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala (npr. od UV zračenja). Ovaj ukusni, složeni prašak za piće sa ukusom citrusa ne sadrži konzervanse, boje, šećer, gluten, soju i GMO.

Beta-karoten je prekursor vitamina A; ljudsko tijelo ga može pretvoriti u vitamin A prema svojim potrebama. Vitamin A je građevni blok mrežnjače, bitnog dijela naših očiju koji igra nezamjenjivu ulogu u procesu percepcije svjetlosti. Njegova česta upotreba također doprinosi održavanju normalnog stanja kože i pomaže u sprječavanju oštećenja uzrokovanih UV zračenjem.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj