Idi na sadržaj
Čisto riblje ulje Nordic Pure Omega 3 - bogat izvor omega kiselina
CaliVita
Published by Calivita Partner u Zdravlje · 5 Oktobar 2023
Tags: ribljeuljeNordicPureOmega3

Čisto riblje ulje Nordic Pure Omega 3 - bogat izvor omega kiselina


Godine 1970. dvojica danskih naučnika postavila su pitanje da li postoji veza između prehrane s visokim udjelom masti grenlandskih Eskima i niske incidence srčanih bolesti. U to vrijeme, Inuiti su još uvijek bili ribarska i lovačka zajednica, a njihova prehrana se sastojala uglavnom od ribe i mesa tuljana. Može li to biti tajna njihovog zdravlja? Zahvaljujući 130 uzoraka krvi, dvije godine kasnije danski dvojac otkrio je masne kiseline EPA i DHA.

Uloga omega 3 masnih kiselina


Omega 3 masne kiseline EPA i DHA iz morske ribe podržavaju ljude sa kardiovaskularnim bolestima na mnogo načina, jer ovi vrijedni nutrijenti mogu doprinijeti održavanju normalnog nivoa masti u krvi i krvnog pritiska, ublažavanju upale i podržavanju optimalne funkcije nervnog sistema. Neophodni su za pravilno funkcioniranje i razvoj mozga u svim fazama života. Jedan od njihovih glavnih zadataka je izgradnja staničnih membrana u našem mozgu iu različitim dijelovima našeg tijela. Što je veća koncentracija EPA i DHA masnih kiselina koje se konzumiraju, to će biti bolja njihova apsorpcija, a samim tim se može povećati i efikasnost prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Zašto bismo trebali suplementovati omega 3 masnim kiselinama?


Kod nas je konzumacija morske ribe niska, ne dostiže frekvenciju od 300g nedeljno koju preporučuje Evropsko kardiološko udruženje, pa je suplementacija omega 3 neophodna!

Jedan od najefikasnijih tečnih preparata za ovu svrhu je Nordic Pure Omega 3 liquid. Ovaj tekući omega 3 proizvod sadrži najkvalitetnije prirodno riblje ulje iz pouzdanog, izuzetno čistog izvora na Islandu.

Nordic Pure Omega 3

Saznajte zašto ćete zaista voljeti Nordic Pure Omega 3


  • Učinkovito: Veći udio DHA znači ciljaniju podršku nervnom sistemu.
  • Sigurno: preparat dolazi iz provjerenog, 100% čistog izvora, dobivenog od vrijednog islandskog bakalara.
  • Prirodno: zahvaljujući nježnom tretmanu ribljeg ulja, ono je zadržalo svoje vrijedne prirodne nutrijente, kao što su vitamin A i vitamin D.
  • BEZ ŠEĆERA I VEŠTAČKIH ADITIVA: Proizvod ne sadrži nikakve veštačke aditive, veštačke boje, konzervanse, punila, genetski modifikovane sastojke, gluten, laktozu, mlečne proteine ili šećer.
  • "Riblje okus" BESPLATNO: Da bi konzumacija bila užitak, a ne borba, okus ribljeg ulja maskiran je daškom prirodne arome limuna.
  • Čist sastav: Glavni aktivni sastojci nisu kombinovani sa drugim dodanim vitaminima. To mu omogućava da se individualno dopuni bilo kojim drugim vitaminima ako je potrebno.
  • Lako se uzima i dozira: zahvaljujući svom tekućem obliku, lako ga mogu konzumirati ljudi svih uzrasta, od djece do starijih osoba.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj