Idi na sadržaj
Calivita Garlic Max - beli luk bez mirisa za imunitet
CaliVita
Published by Calivita Partner u Za bolji imunitet · 4 Septembar 2023
Tags: GarlicMaxbelilukbezmirisaimunitet

Calivita Garlic Max - beli luk bez mirisa za imunitet


Bijeli luk je danas toliko postao dio svakodnevnog života da mnogi ljudi nisu svjesni da je to vrijedna i višegodišnja biljka.
Njegova upotreba kao hrana i biljka datira još iz praistorije. Beli luk je hiljadama godina cenjen u mnogim kulturama zbog svojih kulinarskih svojstava i značajnih zdravstvenih prednosti.

Bio je jedan od osnovnih elemenata ishrane u starom Egiptu. Radnicima koji su gradili piramide u Gizi davali su beli luk da povećaju svoju izdržljivost i snagu i da se zaštite od bolesti. U grobnici kralja Tutankamona (14. vek pre nove ere) pronađeni su očuvani čena belog luka!

Poznati starogrčki i rimski pisci kao što su Hipokrat, Galen i Plinije Stariji hvale bijeli luk zbog njegovih svojstava koja pomažu kod problema s disanjem, probavom i umorom. Na drevnim olimpijskim igrama bio je uobičajen običaj da se grizu češanj belog luka kao prirodno sredstvo za poboljšanje fizičkih performansi tela.

Bijeli luk

Do kraja prvog milenijuma, bijeli luk se uzgajao gotovo u cijelom poznatom svijetu. Do danas se smatra vrijednom biljkom s prehrambene, medicinske, pa čak i duhovne tačke gledišta. Tokom renesanse interesovanje za biljku je poraslo, a njeni efekti na ljude proučavani su u botaničkim baštama osnovanim na vodećim univerzitetima u Evropi.

Beli luk Calivita - Garlic Max


U 21. veku ideja žvakanja sirovog belog luka mogla bi biti preterana, a vi svakako uživate u raznovrsnijim jelima. Međutim, uz Garlic Max kapsule bez mirisa, ne morate se odreći pozitivnih učinaka bijelog luka. Svaka kapsula odgovara 1000 mg svježeg bijelog luka. Osim toga, ne morate da brinete o lošem zadahu jer Garlic Max sadrži i ekstrakt lista peršuna, što je ekvivalentno 350 mg svježeg lišća peršuna. Garic Max Calivita dodatak prehrani je visokokvalitetan proizvod potvrđen cGMP certifikatom.

Calivita Garlic Max


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Nazad na sadržaj